Sporun kalbi Nilüfer’de atıyor

Spor kenti Nilüfer’de 20 Nisan’dan bu yana devam eden Spor Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleşiyor. Farklı branşlarda yapılan şenlikler kapsamında kros, basketbol ve hentbol müsabakaları düzenlendi.

Uludağ Üniversitesi’nde 6 kategoride yapılan kros müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. 400’e yakın öğrencinin katıldığı kros müsabakalarında heyecan büyüktü. Öğrencilerin birincilik ipini göğüslemek için ter döktüğü müsabakalar sonucunda Yıldız Erkekler 1500 metrede Işıktepe Ortaokulu birinci, Abdurrahman Vardar Ortaokulu ikinci, Çalı Ortaokulu üçüncü,  Doğanköy Ortaokulu da dördüncü oldu.

Genç Kızlar 1600 metrede Feriha Uyar Meslek Lisesi birinci, Çamlıca Anadolu Lisesi ikinci, Nur Hayati Kurtcan Ortaokulu üçüncü, İslam Uyar Endüstri Meslek Lisesi dördüncü oldu.

Genç Erkekler 2 bin metrede Erkekler Kategorisinde İşitme ve Duyum Engeliler Meslek Lisesi birinci, İslam Uyar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Çamlıca Anadolu Lisesi B takımı üçüncü, A takımı dördüncü oldu.

800 metre Küçük Kızlar’da Abdurrahman Vardar İlkokulu birinci, Doğanköy İlkokul ikinci, Sadettin Türkün Ortaokulu üçüncü, Rotary Okulları dördüncü oldu.

1200 metre Küçük Erkekler’de Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu birinci, Rotary Okulları ikinci, Alara İlköğretim üçüncü, Çalı İlköğretim dördüncü oldu.

Müsabakalarda dereceye girenlere kupa ve madalyalarını Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın verdi.

Hentbol ve basketbol şenlikleri

Şenlikler kapsamında düzenlenen Basketbol Gençler müsabakaları da sonuçlandı. Erkeklerde 52 takım, kızlarda 8 takım yer aldığı müsabakalarda Genç Kızlar’da Çamlıca Anadolu Lisesi, Genç Erkekler’de de Özlüce Anadolu Lisesi birinci oldu. Dereceye giren takımların madalya ve kupalarını Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık, Şenlik Koordinatörü Melahat Atlı ve okulların beden eğitimi öğretmenleri verdi.

Nilüfer Belediyesi Üçevler Tesisleri’nde düzenlenen hentbol şenliklerinde de dereceye girenler ödüllerini aldı. Toplam 27 takımın yer aldığı ve 23 maçın yapıldığı müsabakalarda Minik Erkekler ve Küçük Erkekler’de Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu, Yıldız Erkekler’de Özel Meltem Koleji, Yıldız Kızlar’da da Hatice Gani Elverdi Ortaokulu birinci oldu.

Dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürü Tan Gündüz, Nilüfer Belediyespor Hentbol Takımı Teknik Sorumlusu Mehmet Fatih Işık, takımın Teknik Sorumlusu Güner Alkan, Antrenör ve Sporcu İşleri Sorumlusu Gökay Azak ve okulların beden eğitimi öğretmenleri verdi.