Gençlik Liderlerinden Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ne ziyaret

Nilüfer Belediyesi, Gönüllü Hareketi’nin “Cooperation for better youth centers”  Uluslararası Gençlik Hareketliliği Projesi kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. Ermenistan, Polonya, Ukrayna ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen 30 öğrencinin yer aldığı proje kapsamında gençler Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ni gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Yapılan ziyaretler kapsamında ilk olarak Nilüfer Kent Konseyi’ni gezen öğrenciler, Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Sorumlusu Musa İpekten’in sunumuyla, demokratik bir katılım örneği olan Mahalle Komiteleri hakkında bilgilendirildi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kolaylaştırıcısı Burak Öztürk de, Nilüfer Kent Konseyi’nin genel işleyişini ve Gençlik Meclisi’nin çalışmalarını anlattı.

Öğrenciler daha sonra Türkiye’de bir ilk olan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ni gezerek Sivil Toplum İlişkileri Birimi’nden Ali Cenk Algün’den bilgi aldılar. Nilüfer Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşları için oluşturduğu Nilüfer Dernekler Yerleşke’sine gençlik liderleri yoğun ilgi gösterdi ve ülkelerinde buna benzer çalışmaların başlatılması için öncü olmak istediklerini belirttiler.

Gönüllü Hareketi Başkanı Sertaç Şipka, Bursa’da gençlik çalışmalarına profesyonel bir yaklaşım ve zemin oluşturma hedefinde olduklarını söyledi. Sertaç Şipka ‘Bu anlamda Görükle Gençlik Merkezi’ni kendi kaynaklarımız ile 2013’te açtık. Çalışmalarını gençlerin tamamen gönüllü olarak yürüttüğü özgün bir model oluşturduk. Uluslararası projelerimiz ile de bu çalışmaları destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde gençlik çalışmalarının etkisini artırmak için daha fazla kuruluş ile ortaklık sağlamayı, özel sektör ve kamunun desteğini de almak istiyoruz’ dedi.