Nilüfer’de öğrencilerin yüzü gülüyor

Nilüfer’in kırsal mahallelerindeki öğrencilerin merkezdeki okullarda gidip gelirken yaşadığı ulaşım sorununa Nilüfer Belediyesi servis vererek çözüm oldu. Zor kış şartlarında sabahın erken saatlerinde yollara düşüp akşam geç saatlerde evlerine ulaşan öğrencilerin bu sorununu Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri hazırladıkları kısa filmle gündeme taşıdı.

Sosyal medyada geniş yer bulan belgeselde dikkat çekilen sıkıntıya Nilüfer Belediyesi duyarsız kalmadı. Nilüfer Belediyesi, Güngören, Mahsempınar, Korubaşı ve Unçukuru Mahalleleri’nde yaşayan öğrencilere servis imkânı sundu. Öğrenciler de bu servisle okullarına artık çok daha rahat bir şekilde gidip geliyor.

‘Öğrencilerin yanındayız’

Başkan Bozbey, sürpriz yaparak okul çıkışı bindikleri serviste öğrencilerle buluştu.

Bu hizmeti aslında Büyükşehir Belediyesi’nin sağlaması gerektiğini dikkat çeken Bozbey, ‘Sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen biz sizlere sahip çıkmak istedik ve günde iki kez size servis sağladık’ dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını söyleyen Bozbey ‘Tek isteğim sizlerin başarılı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacak yurttaş olmasıdır. Sizlere güveniyoruz’  dedi.

Okullarına sıkıntı yaşamadan gidip geldiklerini ve zamandan da kazandıklarını söyleyen öğrenciler Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e servis için teşekkür etti.

Kısa filmle sorunu gündeme getirdiler

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen ve çekimlerini Enis Sökün, Sedat Akar ile Burak Öztürk’ün üstlendiği 06-18 adlı belgesel kısa filmle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin okula gidip gelirken yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekildi.

“Bütünşehir Yasası ile Eğitim Yarıda Kalmasın” sloganıyla hazırlanan ve sosyal medyada paylaşılan kısa filmle Nilüfer’e 40 kilometre uzaklıkta yaşayan öğrencilerin saatler süren zorlu yolculukları ayrıntılarıyla anlatıldı. Filmde öğrencilerin sabah saat 06:30’da başlayan okul yolculuğu, yorgunluk nedeniyle derslerde yaşadıkları sıkıntılar ve okul çıkışında 3 saat boyunca mahallerine dönmek için Küçük Sanayi Sitesi’ndeki durakta saat 18.00’deki akşam otobüsünü bekleyerek yaşadıkları çile anlatılıyor.