Nilüfer Belediyesi deneyimlerini paylaştı

Hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de çeşitli kurum ve kuruluşlara örnek olan Nilüfer Belediyesi, deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ)  Mükemmellik Müdürü Berrin Atalan ve Bilgi İşlem Müdürü Ali Umut Yüksel, Kurumsal İletişim Müdürü Halime Büyükyüksel, Mükemmellik Geliştirme ve İSG Müdür Yardımcısı Nihal Kepenk, Pazarlama Müdür Yardımcısı Güzide Cilasın ve İnsan Kaynakları Şefi Didem Pelikli Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Mükemmellik geliştirme uygulamaları, müşteri ilişkileri uygulamaları, bilgi işlem uygulamaları, insan kaynakları uygulamaları ve sürdürülebilirlik uygulamalarının konu alındığı kıyaslama toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan katıldı.

Süreç hakkında deneyimlerini paylaşan Başkan Bozbey, kalite yönetimi çalışmalarına tüm personelin inanması gerektiğinin altını çizdi. Mükemmellik sürecinde şirketlerin daha kolay kararlar aldıklarını kaydeden Bozbey, ‘Şirkette sistemi uygulamak daha basit. Şirkette kararı daha kısa süreli alıp, iyileştirmeleri de daha kısa sürede yapmanız mümkün. Yazacaksın, uygulayacaksın, uyguladığını ölçeceksin, iyileştireceksin tekrar uygulayacaksın. Ölçmediğin bir şeyi değerlendiremezsin. Sistem ölçüme dayalı bir sistem’ şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey’in deneyimlerini paylaşmasının ardından Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü katılımcılara çalışmaları hakkında bilgi verdi.