Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi kapılarını açtı

4 bin metrekarenin üzerinde olan kapalı alanıyla içerisinde birçok aktivite alanını barındıran merkez, Nilüfer’e yeni bir ivme katacak. Spor salonunun yanı sıra, fitness salonu, müzik odaları, aerobik salonu, atölyeler olmak üzere zemin +1 kattan oluşan tesis görkemli bir törenle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda kapılarını hizmete açtı.

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kardeş şehirlerden gelen temsilciler, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, idari amirler ile çok sayıda kalabalık katıldı. Açılış konuşması yapan Mahalle Muhtarı Hasan İlden, Bozbey ve ekibine teşekkür ederek, Barış Mahallesi’nin birçok ihtiyacının bu tesisle karşılanacağını belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değinerek konuşmasına başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Spor kenti Nilüfer’de, spora ve gençliğe yönelik dev bir yatırımın daha kapılarını açıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Nilüfer’de hedeflerimizi hep gelecek için oluşturduk. Geleceğimiz, yetişen nesillerdir, onlara yaptığımız yatırımdır. Eğitim, kültür-sanat, spor, bilim ve teknoloji kenti Nilüfer’de, 1999’dan itibaren bu anlayışla yaptığımız hizmetlerin meyvesini artık alıyoruz. Nilüfer’de her yaştan insanın spor yapabilmesi ve gelecek nesillerin sporla iç içe olması için bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Birbirinden özel tesisleri Nilüfer’e kazandırdık. Bugün hızla büyüyen Nilüfer’de bisiklet yollarımız, parklarımızdaki spor alanlarımız, yürüyüş yollarımız, kapalı yüzme havuzlarımız, spor salonlarımızla sporu kentin her köşesinde yapılır hale getirdik. Bundan sonrası için de yine birçok projemiz var” dedi.

Tesis hakkında da bilgiler veren Başkan Bozbey, “Bu tesise yakından bakmak gerekirse, Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi 4 bin 116 metrekare kapalı alana sahip. Bu salon, başta Barış, Ataevler, İhsaniye, Cumhuriyet ve Işıktepe Mahalleleri olmak üzere bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nden, öncelikle bu bölgede bulunan okulların öğrencileri yararlanacak. İçinde 450 kişi kapasiteli tribün, ayrıca bölge halkının da yararlanabileceği fitness salonu ve genç yeteneklerin eğitim alabileceği müzik eğitim odaları bulunacak. Kısaca hem öğrencilerimiz, hem yurttaşlarımız bir kez daha bu hizmetimizle, ‘Nilüfer’de yaşamak ayrıcalıktır’ diyecek” diye konuştu.

Törene katılan Romanya Braila Belediye Başkanı Aurel Gabriel Simonescu da tesise övgüler yağdırarak, organizasyon ve misafirperverlikten dolayı Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve protokol üyeleri tesisin açılış kurdelesini kesti. Tesisin açılışının ardından Nilüfer Belediyespor genç voleybol takımları bir gösteri maçı yaptı. Daha sonra kalabalık tesisi gezerek incelemelerde bulundu.