Nilüfer’den Braila’ya Kültür Başkenti adaylığı için destek

Nilüfer Belediyesi ile Romanya’nın Braila kenti arasında 2021 Avrupa Kültür Başkenti Adaylığı Destek Protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleştirilen imza protokolüne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Braila Belediye Başkanı Aurel Gabriel Simionescu, Genel Koordinatör Camelia Gusatu ile Meclis Üyesi Adrian Traian katıldı.

Kardeş şehir ilişkilerinin her geçen gün güçlendiğini belirten Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, “Kültürel ve sosyal projelerle bu ilişkiyi yürütürken, ticareti de işin içine katarak kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlenmesi taraftarıyız. Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katılmanız bizleri son derece mutlu etti. Burada gerçekleştirdiğimiz spor şenlikleriyle birlikte bir ölçüde dünya barışına da hizmet etmiş oluyoruz. Kardeş şehrimizin 2021 Avrupa Kültür Başkenti’ne aday olmasından dolayı son derece mutluyuz ve destekliyoruz. Tiyatro, müzikal çalışmalar, resim sergileri, kütüphane projeleri, spor festivali ve kültür sanat alanında üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Böyle büyük bir organizasyona en iyi şekilde hazırlanacağınızı biliyoruz ve 2021 Avrupa Kültür Başkenti olacağınıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin desteklerini her zaman gördüklerini belirten Braila Belediye Başkanı Aurel Gabriel Simionescu da “Her uzun yolun bir başlangıcı vardır. Desteğinizi alacağımızdan hiç şüphemiz yok. Bizler de her zaman Nilüfer Belediyesi’nin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Başkan Simionescu, protokol metnini imzaladı. Başkanlar birbirlerine günün anısına hediye verdi. Törenin ardından da Başkan Bozbey, konuk heyete Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni gezdirdi.