Bizim Ev’de müzik eğitimleri derslerine renkli kapanış

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi ve Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın, engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği müzik eğitim çalışmaları tamamlandı.

Farklı yaş ve engel gruplarından oluşan bireylerin, müzikle iç içe yaşamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerde engelli bireyler, notaların büyüsüyle buluştu.

Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası tarafından dönem boyunca engelli bireylere solfej, gitar, keman, klavye, ritim ve şan dersleri verildi. Müzik ziyafetinin yaşandığı eğitimlerin son dersinde bir araya öğrenciler, pasta keserek oyunlar oynadı.

Farklı bir deneyim yaşadıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi Eğitmeni Emine Özdilli, “Bu yılı pasta keserek ve oyunlar oynayarak keyifli bir şekilde sonlandırmak istedik. Öğrencilerimize katılımlarından, hocalarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Keyifli dakikaların yaşandığı günde çocukların ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okundu.