Nilüfer Belediyesi çalışanları 28. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Nilüfer Belediyesi 28. yaşını coşku dolu bir etkinlikle kutladı. Holiday Inn Otel’de düzenlenen gecede 28. kuruluş yıl dönümü sevincini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, eski başkanlar Ziya Güney, Faruk Baykal, 7 Haziran seçimlerinde CHP’den Bursa Milletvekili seçilen Lale Karabıyık, Nurhayat Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Baskanı Yücel Akbulut, Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın ile Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, muhtarlar ve tüm personel hep birlikte paylaştı. Gecenin açılışını Başkan Bozbey eşi Seden Bozbey ile dans ederek yaptı.

Fransa’dan ve Bulgaristan’dan gelen konuk heyetlerin de katıldığı gecede konuşma yapan Başkan Bozbey, Nilüfer’i gülümsetmeye çalışan herkesin gecede bir arada olduğunu söyledi. İlk dönem Belediye Başkanı Ziya Güney ve bir sonraki dönem Başkanı Faruk Baykal ile Nilüfer’in bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm milletvekilleri, Meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Nilüfer’de kent olgusunu hep beraber gerçekleştirdik. Artık Nilüfer örnek ve lider oldu. Bugün birçok belediye Nilüfer’i takip ediyor, bizi örnek alıyorlar. Nilüfer Belediyesi tüm çalışmalarında demokrasiyi öne çıkaran bir kurum. Demokrasi bizim için hava kadar su kadar ekmek kadar önemli.”

“Önce insan” ilkesine sahip çıkın

Nilüfer Belediyesi’nin odak noktaları demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdana vurgu yapan Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak bu yönde önemli adımlar attıklarını ifade etti. Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nilüfer ailesinin her bireyi bu odak noktalarını sahiplenmeli. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, “önce insan” ilkemize sahip çıkacağınıza, vatandaşa hizmet noktasında “Gülümseyin Nilüferdesiniz” sloganımıza yakışan davranışlar içinde olacağınıza inancım tamdır. Sizleri seviyorum, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Nilüfer’in adını ‘ilk’lerle, ‘önce’lerle, ‘örnek’lerle Türkiye’nin Avrupa’nın, dünyanın sayılı kenti yapacağız.”

Başkan Bozbey çalışanlardan Nilüfer Belediyesi’nin tüm etkinliklerine aileleri ile birlikte katılmalarını da istedi. Bozbey konuşmaların ardın emekli olan personele teşekkür plaketi verdi. Ardından Başkan Bozbey, eşi Seden Bozbey, milletvekilleri, meclis üyeleri ve başkan yardımcıları hep birlikte kuruluş yıl dönümü pastasını kesti. Başkan Bozbey gecede sahneye çıkarak Keskin Bıçak ve Yeşil Ördek parçalarını seslendirdi.

“Nilüfer Dansı” sürprizi

Gecenin sürprizi ise “Nilüfer Dansı” oldu. Nilüfer Belediyesi Halk Dansları ekibi ve eşi Seden Bozbey ile sahneye çıkan Başkan Bozbey “Nilüfer Dansı” yaptı. Başkan Bozbey Belediyede çalışan herkesin haftanın ilk gününe Halk Evi önünde bu dansı yaparak başlayacağını söyledi ve “Herkes bu dansı öğrenecek” dedi.

Büyük katılımın olduğu gece önce Baybora ardından da Bengü’nün seslendirdiği hareketli parçalarla devam etti. Nilüfer Belediyesi personeli geç saatlere kadar eğlence dolu bir gecede yaşadı.