Öğrencilerden Nesin Vakfı’na ziyaret

2015 yılını büyük usta Aziz Nesin’e adayan Nilüfer Belediyesi, yazarı her yönüyle konu eden çok sayıda etkinlik düzenledi. Bu kapsamda öğrencilere yönelik gerçekleştirilen  "Drama Sen Nesin?", "Resimleme Atölyesi", "Karikatür Atölyesi" ve "Yazı Atölyesi"nde Aziz Nesin ve eserleri ele alındı. Atölyelere katılan öğrenciler hem farklı sanat disiplinleri ile yeni yaklaşımlar keşfetme fırsatı elde etti hem de yeteneklerini keşfetme imkânı buldular.

Özgürtürk Çalık'ın eğitmenliğini yaptığı  "Drama Sen Nesin?" atölyesine katılan 46 öğrenci Aziz Nesin'in "Şimdiki Çocuklar Harika" kitabını konu aldı. Çiçek Köse eğitmenliğindeki

"Resimleme Atölyesi"ne katılan 67 öğrenci de önce hep birlikte ‘Aziz Nesin Masalı’ dinlediler ardından farklı malzeme ve tekniklerle bu masalı resimledi.

"Yazı Atölyesi"ne katılan, 82 öğrenci Hakan Akdoğan'ın eğitmenliğinde, önce edebiyat metinlerinde çözümlemeyi öğrendiler ardından Aziz Nesin eserlerinde çözümleme ve yeni yaratımlar üzerine çalıştı. Nilüfer Belediyesi'nin Beşevler Gençlik Merkezi'nde eğitim alan 27 çocuk da "Karikatür Atölyesi"ne karikatürist Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman eşliğinde, Aziz Nesin masallarını okuyup yorumlayarak karikatürler ürettiler.

Atölyelere katılan toplam 222 öğrencinin neredeyse tamamı Aziz Nesin'in hayatını ve eserlerini ilk kez duydu. Bu çocukların Aziz Nesin'i daha yakından tanımaları ise ustanın en önemli eseri Nesin Vakfı'na gerçekleştirilen ziyaretle ile mümkün oldu.

Geziye farklı yaşlarda 100’e yakın çocuk katıldı. 1 Haziran ve 10 Haziran 2015 tarihlerinde iki ayrı grupla Nesin Vakfı'nı ziyaret eden çocuklar burada Aziz Nesin hakkında merak ettikleri konulara ilişkin sorularına cevap aradı. Ziyarette Nesin Vakfı çocukları ve Vakıf çalışanları ile tanışan öğrenciler onlardan Nesin Vakfı hakkında bilgi aldı ve Aziz Nesin ile anılarını dinlediler.

Aziz Nesin Müzesi’ni de gezen öğrenciler burada da Nesin’in kişisel eşyalarını yakından gördü.