Nilüfer Üsküp hattında Atatürk köprü oldu

Üsküplü gençlerin Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla her yıl dağıttığı ‘Ata Posteri’nin’ derneğin duvarını süslediğini görünce duygulu anlar yaşadı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, müdürler ve danışmanlarıyla birlikte Balkanlara düzenlenen teknik gezi çerçevesinde Makedonya’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Eşi Seden Bozbey ve başkan yardımcılarının da eşliğinde Üsküp’te Makedonya Atatürkçüler Derneği’ni ziyaret eden Başkan Bozbey, burada büyük bir coşkuyla karşılandı.

Gençlerin yoğunlukta olduğu dernek üyeleri, Başkan Bozbey’e çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah, “Bu gençler bizim geleceğimiz. Bu topraklarda rehberimiz Atatürk, siyaset değil. Neyse ki ‘Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ burada hala siyasallaşmadı. Onun evrensel nitelikteki devrim ve ilkelerini, çok kısıtlı olanaklarla yeni kuşağa tanıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda sizin de destek sözünüzü almak bizim için çok önemli” diye konuştu.

Nilüfer’i ve Başkan Bozbey’i yakından takip ettiklerini, 16 metrekarelik dernek mekânında duvarı süsleyen, Nilüfer’den gelen ‘Ata Posteri’nin’ kendileri için çok kıymetli olduğunun altını çizen Halil Abdullah, Makedonya’da Atatürk’ü tanıtmak için ilgili yayınlara gereksinim duyduklarını belirtti. Halil Abdullah, dernek üyesi gençlerin folklor ve tiyatro konusunda çalışmalar yaptıklarını da anlatarak bu alanlarda karşılıklı etkinlikler yapılabileceğini söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, buradaki coşkunun kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, “Duygularımı tarif edemiyorum; inanılmaz farklı bir ortamdayız.  O büyük insanı böyle takip edebilmek çok önemli. Atatürk’ün doğruları çok olduğu için, Türkiye, Türkiye oldu. Mustafa Kemal Atatürk yalnızca asker yönüyle değil, insan yönü, sanata spora ve bilime verdiği önemle, bu alanlardaki çalışmalarıyla da tanınmalıdır. Örneğin Atatürk, cebir kitabı yazan tek liderdir” diye konuştu.

Atatürk’ü tanıtmak yerine adeta unutturulmaya çalışıldığı bir dönem yaşandığını vurgulayan Bozbey, “Makedonya Atatürkçüler Derneği’yle ilişkilerimiz bundan böyle daha da güçlenecek, buradaki gençlerimizin yapabileceğimiz her türlü destekle yanında olacağız. İki yılda bir gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Festivali’nde ve folklor etkinliklerinizle sizi Nilüfer’de ağırlamak bizler için onur olacaktır, ayrıca 29 Ekim yürüyüşümüzde sizi de misafir etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 5990 kişinin hareketsiz kalarak oluşturduğu canlı Atatürk portresini Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah'a hediye etti.