Nilüfer’de Botan Efsanesi büyüledi

Siirtliler Derneği’nin düzenlediği Siirt Valiliği'nin desteğiyle kurulan Botan Efsanesi Gösteri Sanatları Topluluğu, izleyenleri mest etti. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve Siirtliler Dernek Başkanı Selim Demirel’in katıldığı gecede Siirt'te öğretmen, öğrenci, esnaf ve çeşitli meslek guruplarından oluşan 45 kişilik Botan Efsanesi, halk dansları gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Botan Efsanesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nı yaptıkları gösteriden dolayı kutlayan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “Ramazan ayı başladığı günden itibaren kültür sanat ve sporun kenti Nilüfer’de etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda ülkemizin dört bir yanından farklı kültürlere sahip birçok sivil toplum kuruluşumuz sahne almakta. Hepsi kardeşlik içinde burada kültürlerini sergiliyorlar. İşte bu Türk milletinin ne kadar birbirine bağlı olduğunun bir göstergesi. Kimse milletimizin arasına nifak tohumları ekemeyecek” dedi.

Bursa Siirtliler Dernek Başkanı Selim Demirel ise, “Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in girişimleri ile yapılan çok özel bir Ramazan Sokağı bulduk. Değişik kültürlerden gelen insanların kültürlerini paylaşmasına imkân verdiği için Başkan Mustafa Bozbey ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için Siirt’te özel yaptırılan battaniyeyi Selim Demirel, Adil Kayaoğlu’na verdi. Kayaoğlu da Demirel’e çiçek vererek kutladı.