Şehrin Işıkları Nilüfer’de parlıyor

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ)’ın düzenlediği “Şehrin Işıkları” fotoğraf yarışmasında dereceye giren 50 fotoğraf, sergiye çıkarıldı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Şehrin Işıkları” fotoğraf yarışmasının ödülleri 12 Haziran’da sahiplerini bulmuştu.

Amatör ya da profesyonel fotoğrafçıların gece, elektrik ışığı altında şehirlerin görüntülerini kareleyerek, her şehrin kendi güzelliğini ışık teması altında göstermek amacıyla düzenlenen yarışmada bu kez de dereceye giren 50 fotoğraf sergilendi. Serginin açılışında kurdeleyi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe ve CLK Uludağ Elektrik Perakende A.Ş. Genel Müdürü Ali Erman Aytac beraber kestiler.

Açılış sonrası konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UEDAŞ’a sanata verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. Gece ile ışığın buluşmasının yer aldığı projenin fotoğraf sanatına olan ilgiyi arttırdığını kaydeden Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak böyle önemli bir sanat projesine ev sahipliği yapmak bizi çok mutlu etti. Ülkemizde sanatın desteklenmesi gerekir. Bu anlamda kurumlara çok önemli görevler düşüyor. UEDAŞ bu anlamda çok güzel bir örnek oldu. Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Nilüfer Belediyesi olarak diğer tüm kurumları bu tür projelerle sanata katkı vermeye davet ediyorum. Bizim amacımız ülkemizde sanatın gelişimine katkı sağlamaktır” dedi.

UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, başta eğitim olmak üzere kültür, sanat ve spor faaliyetlerini önemsediklerini belirterek, “Müşterilerimize sunduğumuz elektrik dağıtım hizmetinin yanında bu tür sosyal projelere daha çok eğilmek gerektiğine inanıyorum. UEDAŞ olarak, bu tür projelerin her zaman destekleyicisi olacağız. Bu proje geleneksel hale geldi. 3 yılda 2 bin fotoğraf sanatçısı eserlerini gönderdi. Bu yıl başvuru için gönderilen 836 fotoğrafı jüri seçmekte zorlandı” diye konuştu.