Bozbey ve Karaloğlu’ndan Misi’de inceleme

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer Belediyesi tarafından Gümüştepe Mahallesi’nde (Misi)  yapımı devam eden düzenleme ile ilgili Mahalle Muhtarı Yakup Dülger eşliğinde incelemelerde bulundu.

Misi’de uygulanacak proje hakkında Vali Münir Karaloğlu’na bilgiler veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Burada amacımız tarihi geçmişe sahip olan Misi’nin kentin içerisinde rahatlıkla nefes alınabilecek bir görünüme kavuşmasıdır” dedi.

Misi’de yıllardır cephe sağlıklaştırma çalışmaları ve restorasyon yaptıklarını belirten Başkan Bozbey, “Bu projeyle Misi daha nitelikli bir görünüme kavuşacak. Özel mülkiyette kamuya kazandırdığımız alanlar halkın kullanımına sunulacak. Bursa ile iç içe olan bu doğa harikası bölge, oluşacak alanla daha bir cazibe kazanacak” şeklinde konuştu.

Hazırlanan proje çerçevesinde bölgeye yürüyüş yolu, park, piknik ve dinlenme alanlarının yapılacağını belirten Bozbey, “Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. En kısa sürede tamamlamayı hedeflediğimiz projeyle Misi hak ettiği değere kavuşacak” dedi.

Misi’nin girişinde bulunan araziye de otopark yapacaklarını belirten Başkan Bozbey, “Bu sayede özellikle hafta sonları yoğunluktan dolayı yaşanan otopark sıkıntısını da ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Misi’nin Bursa’nın en otantik mahallelerinden biri olduğunu vurgulayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da şöyle konuştu: “Misi içinde ve giriş çıkışlarında ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Nilüfer Belediyesi’nin yapacağı otopark ile bu sorun ortadan kalkacak. Köye gelen vatandaşlar araçlarını otoparka bırakarak 100-150 metrelik bir yürüyüşle tarihi dokunun içine girmiş olacaklar. Hem mahallenin içini hem de tarihi dokuyu araçtan temizleyerek insanlara daha çok yer açmış olacağız.”

Başkan Bozbey ile birlikte Orhaneli Yolu’ndaki çalışmayı da yerinde inceleyen Vali Karaloğlu, “Orhaneli Yolu’ndaki Misi Köprülü Kavşağı’nın tamamlanmasıyla birlikte Misi’nin giriş çıkışında yaşanan sorun da ortadan kalkmış olacak. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.