Başkan Bozbey, Bal Göç temsilcileriyle bir araya geldi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bal-Göç Görükle Şubesi tarafından organize edilen Dayanışma Gecesi’nde dernek temsilcileriyle bir araya geldi. Bal-Göç Görükle Şubesi Lokali’nde gerçekleştirilen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ile derneğin genel merkez ve şube yöneticileri katıldı.

Balkan göçmenlerinin tek çatı altında toplanmasının önemli olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu konuda kimlerin emeği geçtiyse teşekkür ediyorum. Camia olarak Bulgaristan’da yapılan seçimleri önemsememiz gerekiyor. Bizler de yerel yönetimler olarak destek çıkarak, oy kullanımının artmasını sağlamalıyız. Türkiye eğer Avrupa Birliği süreci yaşayacaksa, en büyük destek oradan gelecektir. Etkinlikler artacak, milletvekilleri seçilecektir. Belki de iktidar olma olasılığı olacaktır. Böylelikle oradaki akrabalarımızın hem ülkemize hem de orada çıkacak olan yasalarla da göç eden insanlara faydası olacaktır” şeklinde konuştu.

Dernek faaliyetleri ve projeleri hakkında Başkan Bozbey’e bilgiler veren Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, “Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e şubemize kazandırdığı lokal için teşekkür ediyorum. Başkanımızın ne zaman kapısını çaldıysak bizleri hiçbir zaman geri çevirmeyerek her zaman destek oldu. Aynı kaderi ve duyguları paylaşıyoruz. Bizi bazıları anlamayabilir. Başkan Mustafa Bozbey, bize verdiği değeri sadece sözde değil, icraatlarıyla da bize göstermiştir. Çalışmaları ve desteklerinden dolayı kendisine derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bulgaristan’da daha aktif rol almak istediklerini söyleyen Özkan, “Bulgaristan’da bulunan Öğretmenler Birliği ile yeni bir projeye imza attık. Okullarda seçmeli derslerinde Türkçe’yi seçen öğrencileri, Türkiye’de düzenleyeceğimiz program kapsamında gruplar halinde misafir edeceğiz. Bulgaristan’da bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla sıkı bir işbirliği içine giriyoruz” şeklinde konuştu.