Bozkurt yazarlık serüvenini anlattı

“Küçük Dertler” i okuyup söyleşiye gelen okuma grubu üyeleri kitapla ilgili değerlendirmelerini yazar Kadire Bozkurt ile paylaşarak kitabıyla ilgili sorular yönelttiler.

Kadire Bozkurt okurlarına yazarlık serüvenini anlattı. Yazarlığa Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği yazar atölyeleri sayesinde başladığını belirten Kadire Bozkurt, “Her şey Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği, Hakan Akdoğan’ın yazın atölyesinde başladı. Katıldığım atölyelerde mümkün olduğunca ne öğrenebiliyorsam biriktirdim. Sonra üstüne teorik konusunda da gelişmek lazım mutlaka” dedi.

Sürekli insanları gözlemlediğini ve öykülerine bu gözlemlerini yansıttığını anlatan Bozkurt, “İnsanları dinliyorum, yan masadakileri, önümde kuyrukta bekleyenleri, herkesi her yerde dinlerim. İnsanlar da genelde bana anlatmayı seviyorlar. Her anlatılandan öykü çıkmıyor tabiî ki. Anlatılanların bana bir şekilde dokunması gerekiyor. Böyle olduğunda başka bir şeylerle birleşip öykü oluyor” şeklinde konuştu.