Başkan Bozbey, Hopa’da acıya ortak oldu

3 tonluk yardım malzemesini yetkililere teslim eden Bozbey, “Tekrar aynı felaketin yaşanmaması için Hopa’da güvenli alanlar oluşturulmalı” dedi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi sel felaketinin yaşandığı Hopa’da yaşanan acıya ortak oldu.  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Adil Kayaoğlu, Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri Atakan Çorbacı, Fırat Emiroğlu, Deniz Baykal ve Naci Kale ile 7 Haziran seçimlerinde CHP Bursa Millet vekili adayı olan Şadi Özdemir, felaketin adresi Hopa’daydı.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey ve beraberindeki heyet  CHP Hopa İlçe Başkanı Adnan İskender ve üyeler tarafından karşılandı. Başkan Bozbey, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve “Hopa halkının yaralarının sarılması için üzerimize  düşeni yapmaya hazırız” dedi.

“Herkesin ihmali var”

Verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam M. Ali Özkan  da bölgede yaşanan felaket hakkında bilgi verdi.  Kaymakam Özkan  “Hopa’da yılda metrekareye  348 litre yağış düşüyor. O gün 20 dakikada metrekareye 255 litre yağış düştü. Şanslı olduğumuz nokta ise olayın gündüz olmasıdır. Gelinen noktaya baktığımızda burada birçok kesimin ihmali olabilir. Önemli olan bu olaydan ders almaktır. Kaymakamlık olarak her bölgeden destek geldi ve yaraları sarmaya başladık. Vatandaşın ve kent yöneticilerin de birçok ihmali var. Şimdi biz bundan sonrası için gereken çalışmayı yapmalıyız. Heyelan riski olacak bölgelerin haritasını çıkarıyoruz. Dere yataklarındaki yapıların envanterini yapıyoruz. Umarım Hopa bir daha bu acıyı yaşamaz. Nilüfer Belediyesi ve destek vere tüm idarecilere teşekkür ediyorum” dedi.

Bozbey: Güvenli alanlar oluşturulmalı

Başkan Bozbey ve beraberindekiler daha sonra ilçe merkezi başta olmak üzere afetten en fazla zarar gören Çamlı Köyü ile Sugören Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla da görüşen  Bozbey başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Felaketin boyutlarının büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey “Yaraların sarılmasına çalışılıyor. Buraya sadece erzak değil, teknik destek de gerekiyor. Bizler de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada yaşananlardan dolayı üzgünüz. Ölenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Hopa çok büyük felaket yaşamış. Burada DSİ’de teknik açıdan önemli çalışmalar yapmalı. İmar ve Şehircilik Bakanlığı da gereken teknik çalışmayı yapmalı. Dere yataklarında çalışma yaparak buralarda güvenli alanlar oluşturmalı. Çünkü burada bu sel riski her zaman var. Vatandaş da yetkili merciler de üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu.

Başkan Bozbey daha sonra CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile de bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundu. Başkan Bozbey inceleme ve ziyaretlerin ardından  Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin hazırladığı yardım kamyonundaki 3 ton erzak ve temizlik malzemelerini yetkililere teslim etti.