11. Nilüfer Spor Şenliği’ne muhteşem final

Bir ay süresince 110 okuldan yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımıyla yapılan şenlik, Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri’nde bir tören düzenlenen bir etkinlikle son buldu. Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya’nın da katıldığı törende Spor Şenliklerinin her yıl Nilüfer’e ayrı bir renk kattığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de coşku, barış, kardeşlik ve centilmenlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir spor şenliğinin daha sonuna geldik. Yaklaşık bir ay boyunca, yabancı ülkelerden gelen sporcu kardeşlerimizin de katılımı ile binlerce çocuğumuz sporun birleştiren atmosferinde buluştu. İlgi ve katılımın her yıl arttığı, bu yıl 23 farklı branşta spor müsabakalarının yapıldığı şenliğimiz sayesinde bir ay boyunca müsabakalara katılan çocuklarımız, sporun en güzel değerlerini, eğlenerek yarışmayı, kazanmayı-kaybetmeyi ama her durumda centilmenliği, kardeşliği ve paylaşmayı öğrendiler. Şenliğin önümüzdeki yıllarda Nilüfer’deki bütün öğrencileri kapsayacak şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da şenliklerin çocukları spora teşvik etme konusunda önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurguladı. Kaya “Böylesine büyük ve uluslararası boyutta bir organizasyonu başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz,” derken İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık da organizasyonun sağlıklı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen personele teşekkür etti. Çalık, “Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek Nilüfer Spor Şenlikleri kapanış törenlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılmasını planlıyoruz. Bu şekilde bayramın da şenliğin de coşkusunu arttırmak istiyoruz,” diye konuştu.

İrfaniye İlköğretim okulu, Zekai Gümüşdiş İlköğretim Okulu ve Nilüfer Halk Dansları topluluğunun gösterileri ile renklenen tören sonunda kupa ve madalya sahibi sporcular, salona bırakılan binlerce balonun renkli atmosferi ve çekilen halaylarla turnuvaya veda etti.