Nilüfer kütüphaneleri okulların emrinde

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçedeki özel ve devlet okulu idareci ve öğretmenleriyle Nazım Hikmet Kültür Evi’nde buluştu. Nilüfer Kütüphaneleri’nin çalışmaları ve hedeflerin ele alındığı toplantıda Başkan Bozbey tüm okulların idareci ve öğrencilerini kütüphanelerden faydalanmaya davet etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “ 16 yıldır her yaştan insanın kitaba olan bağlılığını artırmak istiyoruz. Sosyal yaşam ve teknolojinin geliştiği günümüzde kitabın kokusu ayrı. Ortak hedefimiz nitelikli kaliteli bir eğitim ortamında iyi bireyler yetiştirmek. Kurum olarak kütüphanecilik hizmetlerimizi size sonuna kadar açıyoruz” diye konuştu.

Eğitime her yıl  7.5 milyon TL

Nilüfer’de bu hizmetleri yaparken aynı zamanda kent belleğini de oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “ Nilüfer 8500 yıllık tarihi geçmişe sahip bir yer. Geçmişimizi gelecek nesillere aktarmalıyız. Her işin başı eğitimdir. Eğitimli insan, sağlığını da kendini de korur. Eğitim bizim için olmazsa olmazdır. Bugüne kadar eğitime verdiğimiz destekler bakanlık tarafından Türkiye’de uygulanır projeler haline geldi. Yılda 7.5 milyon TL eğitime kaynak harcıyoruz. Bu belki bazı projelerimizin hayata geçmesini geciktiriyor ama eğitim daha önemli. Hedefe ulaşmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Özetle tüm kütüphanelerimiz sizlerin emrinde” diye kaydetti.

1 yılda 228  bin ziyaretçi

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da  ‘Nilüfer’de kütüphaneler yaşayan yerlerdir’ sloganıyla çalıştıklarını belirtti.  Pala  “2015 Eylül ayı itibariyle kütüphanelerimizi bir yılda yaklaşık 228 bin kişi ziyaret etmiş. Nilüferliler kütüphanelerimize sahip çıkıyor. Akkılıç Kütüphanesi’yle başlayan yolculuğumuz, Demirci, Misi, Üçevler ve Nazım Hikmet Şiir Kütüphanesi’yle devam ediyor. Yeni dönem de gezici kütüphane hizmetimiz olacak. Görme engelli vatandaşlarımızın da faydalanabildiği kütüphanemizde 3 bini aşkın kitap hizmet veriyor. Kütüphaneler eğitimin parçasıdır ve kapısı her zaman sizlere ve öğrencilerimize açıktır” dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de  Nilüfer Belediyesi’nin  eğitime her zaman destek veren bir kurum olduğunu vruguladı.  Eğitimde rol model olmanın önemine değinen Tüfekçi,   “Öğretmen, kişiliğini ve mesleki becerisini sunarken, sosyal yaşantısıyla da sınıfta örnek olacaktır. Geleceğimiz olan çocukları kaliteli ve en iyi şekilde yetiştirebilirsek yarınlara daha güvenli bakarız. Nilüfer Belediyesi ile her zaman iş birliği yapmaktan onur duyarız” diye konuştu.