Öğrenciler can dostlarını unutmadı

Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Özlüce Doğa Okulları öğrencileri Dünya Hayvanları Koruma Haftası kapsamında büyüklere örnek olacak bir projenin altına imza attı. Doğada yaşayan hayvanların korunması ve çocukların bilinçlendirilmesi için düzenlenen etkinlikte Doğa Okulları’nda eğitim gören minik öğrenciler önce kedi evlerini yaptılar ardından da Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret ettiler. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler daha sonra Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından belirlenen alanlara tasarladıkları kedi yuvalarını yerleştirdiler.

Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver ve Özlüce Doğa Okulları Müdür Yardımcısı Suniye Genç’in katıldığı etkinlikte Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Eker, “Belediyeler sokaklarda yaşayan hayvanları toplamak ve barınaklara doldurmak zorunda olan kurumlar gibi görülmemelidir. Bizler canlıya yakışır ve kalıcı çözümler üreterek, hem insana hem de hayvana daha iyi hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak çocuklarımızı ve eğitim kurumlarını bu tip örnek projelerle yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu tür sosyal projeler sayesinde sokaklarda yaşayan can dostlarımız konusunda çocuklarımızda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Mamaları da çocuklardan

Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker çocukları,  can dostlarını bundan sonraki süreçte de yalnız bırakmayacaklarını belirterek “ Bundan sonraki süreçte her çocuk yerleştirdiği kedi evine mama koyacak, takip edecek, böylece orada yaşayan kediye sahip çıkmış olacak” diye kaydetti.

Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver de duyarlılıklarından dolayı Doğa Okulları’na teşekkürlerini ileterek gelecek nesillerin doğayla iç içe ve doğaya saygılı bireyler olmasını istediklerini söyledi.

Kedi evlerinin Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan ağaçlık alana bırakılmasının ardından Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, Özlüce Doğa Okulları Müdür Yardımcısı Suniye Genç’e teşekkür belgesi vererek duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.