haber

Bozbey: Bu güzel ülke bunu hak etmiyor

Bozbey "Türkiye bunu hak etmiyor. İnsanları katledenleri lanetliyoruz” dedi. 

 

Kadınların her alanda hayatın içinde olmaları için yeni projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi, Nilüfer sınırları içinde kurulan kadın derneklerine destek vermeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Çalı Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği’ne teslim edilen yeni dernek binası düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Karamık, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, ÇAKADER Başkanı Hacer Kiraz ile dernek üyeleri, Çalı Mahalle Muhtarı Mustafa Yunguş ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

Açılış konuşmasında Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği patlamaya dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Öyle bir gündeyiz ki sözün bittiği yerdeyiz. Neyi, nasıl konuşacağımızı gittikçe bilemez duruma geliyoruz. Bugüne kadar olanları, hep birlikte yaşadık, gördük. Bugün yüreğimiz yine dağlandı. Yine acılar, yine insanların haykırışları. Anasız kalan çocuklar, eşler. Hepimizin başı sağ olsun. Düşüncesi ne olursa olsun, insan olarak demokrasi ve barış adına orada bulunan insanları katledenleri lanetliyorum. Ülke olarak gittikçe çıkmazın eşiğine doğru ilerliyoruz. Bazı konularda duyarlı olmamız gerekiyor. Sabahtan beri içim titriyor, gözlerim doluyor. Bu güzel ülke, bunu hak etmiyor. Yıllardır kol kola, omuz omuza yaşadığımız bu güzel ortamda kim geliyor da bunları bozmaya çalışıyor? Kim bunları yapmaya çalışıyorsa lanet olsun” dedi.

 

Kadın derneklerine destek sürecek

ÇAKADER’in yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen başarılı işlerin altına imza attıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Çalılı kadınlarımız, Misi’de gerçekleştirdiğimiz Yerel Lezzetler Şenliği yarışmasında birinci oldular. Birçok etkinliğimizde bulunarak, bizlere destek oldular. Kadını evde tutan değil, elinden tutan bir anlayışa sahip bir kurumuz. 19 kadın derneğine sahip çıkan bir kurum olarak, bundan böyle kurulacak olan kadın derneklerine öncelik tanıyarak, onlara destek olmaya ve onların aile bütçesine katkı sağlamasına olanak sağlayacak projelere destek vermeye devam edeceğiz. Bu örneği Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamazsınız” şeklinde konuştu.

 

Çalı’da birçok hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Çalı, çok önemli bir mahallemiz. Çalışma arkadaşımız Ali Karamık yıllarca buraya hizmet etti. Çalı, sonrasında Nilüfer Belediyesi’ne bağlandı. Nilüfer Belediyesi de burada birçok hizmet yaptı, yapmaya da devam edecek. Eksiklikler elbette olabilir. Yüzde 7 civarında nüfus artışı olan bir yerde eksik olmama ihtimali olamaz. Bu eksiklikleri de tamamlıyoruz, tamamlamaya da devam edeceğiz. Çalı şehidimizi de bir kez daha rahmetle anıyor, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Çalı da yeni bir park düzenlemesi yaptık. Şehidimizin ailesinden onayı aldık. Parkımızın ismine şehidimizin ismini vereceğiz. ÇAKADER binasının Çalı ve bölge insanımıza büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Dernek başkanımız ve yönetimi ile birlikte tüm bölge halkımızın derneğimize sahip çıkacağından şüphem yok. Dernek binamızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Derneğin bir yıl önce kurulmasına rağmen birçok başarının altına imza attığını belirten ÇAKADER Başkanı Hacer Kiraz da, “Birçok etkinliğe katılarak ödüller aldık. Derneğimiz hızla büyüdü ve eski dernek binamız yetersiz kaldı. Yeni dernek binası için Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’den talepte bulunduk. Kendisi de bizi kırmadı ve güzel bir bina tahsis etti. Üyelerimizle birlikte sevgimizi de katarak yeni dernek binamızı güzel bir hale getirdik. Mutluyuz ve güçlüyüz. Biz henüz emekleme dönemindeyiz. Emeklerken bile bu kadar başarılı oluyorsak, yürürken neler olacağını bilemiyorum” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Bozbey, dibek taşında buğday döverek, katılımcılarla birlikte dernek binasının açılış kurdelesini kesti.