haber

Nilüfer Kent Konseyi'nden yeni döneme merhaba

Nilüfer Kent Konseyi, yönetimi ve gönüllülerinin katıldığı ‘Yeni Döneme Merhaba’ etkinliğinde bir araya geldi. Nilüfer Kent Konseyi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve çok sayıda Nilüfer Kent Konseyi gönüllüsü katıldı.

 

Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde kentin her noktasından ve her alanından temsilcilerin olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Amacımız Nilüfer’in tamamının, gönüllü bir kuruluş olan Nilüfer Kent Konseyi ve gruplarında çalışma olanağı bulmasıdır. Demokrasiyi ancak bu şekilde yerleştirebiliriz. Tepeden inme demokrasi olmaz. Bizler demokrasiyi Nilüfer Kent Konseyi altında oluşturduğumuz Mahalle Komiteleri projesi, demokrasi anlayışının evden sokağa, sokaktan mahalleye, mahalleden kente yayılma projesidir. Mahalle muhtarlarımız da bu konuda özveriyle çalışıyorlar. Nilüfer de yaşayan herkesin bu projenin içinde yer almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yol gösteren çalışmalar

Nilüfer Kent Konseyi sivil bir inisiyatif olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Gerektiğinde belediye olarak yapmış olduğumuz yanlışların da karşısında duruyorlar, durmaya da devam edecekler. Önce insan olgusunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Nilüfer Kent Konseyi ve gruplarının çalışmaları bizler için yol gösteren olacaktır. Birçok projeyi o grupların önerileriyle birlikte hayata geçirdik. Nilüfer sadece bizlerin değil, Nilüfer’de yaşayan 400 bin insanımızın. 400 bin kişinin hakkı var Nilüfer’de. Bu bilinçle hareket ediyor, tüm projelerimizi insan odaklı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. En büyük destekçilerimizden biri Nilüfer Kent Konseyi ve gönüllüleridir. Gönül veren herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de Nilüfer Kent Konseyi’nin yapacağı çalışmalarda yanında olacağız” şeklinde konuştu.

 

Örnek olmak kolay değil

Yeni dönemde, yeni hedeflerle ve yeni enerjiyle önemli işlerin altına imza atacaklarını belirten Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da, “Geçmiş dönemde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ne kadar övünseniz azdır. Türkiye’nin her köşesinde Nilüfer Kent Konseyi’nden hayranlıkla bahsediliyor. Örnek olmak kolay değil. Sizlerin sayesinde bu başarıların altına imza attık. Nilüfer Kent Konseyi’nde çocuklar, gençler, emekliler, yaşlılar, kadınlar, her kesimden her düşünceden insanlarımız var. Nilüfer Kent Konseyi, 24 saat Bursalılara ve Nilüferlilere açıktır. Elim bir kazayla hayatını kaybeden Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’yı da saygıyla anıyorum ruhu şad olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

 

Nilüfer Kent Konseyi’nin geçmiş dönem çalışmalarını anlatan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, “Sizlerin kocaman gönülleriyle hep birlikte geçmiş dönem 313 etkinliğe imza attık. Nilüfer Kent Konseyi’nin kadınları, çocukları, gençleri, emeklileri, okuma severleri, tiyatrocuları, fotoğrafçıları, işçileri, LGBTİ’leri, hayvan severleri, koristleri, kırsal alan çalışanları, bisikletçileri olarak çok çalıştınız, çok yoruldunuz, değer ve emek ürettiniz. Size en derin şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız. Tüm bu güzel çalışmaları yapabilmemiz için bize sonsuz destek veren başta kent yöneticimiz sayın Mustafa Bozbey olmak üzere, belediyemizin çok değerli çalışanlarına ve bizi kentle bütünleştiren mahalle komitelerimizin doğal başkanları olan muhtarlarımıza teşekkür ederim” dedi.