Emekliler Çalışma Grubu’ndan okullara 6. kütüphane

Gelecek nesillerin daha iyi eğitim alabilmeleri, kitap okumayı alışkanlık haline getirmeleri için her yıl bir okula kütüphane kazandıran Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu bu kütüphanelere altıncısını ekledi.

Emekliler Çalışma Grubu’nun çalışmaları sonucu Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan Eşref Ergin İlkokulu ve Ortaokulu yaklaşık 2 bin kitabın bulunduğu kütüphaneye kavuştu.

Öğrencileri ve öğretmenleri heyecanlandıran kütüphane törenle açıldı.

Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Dursun Keskin, Eşref Ergin Okul Müdürü Turgut Ayşin, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

GELECEĞE KATKI

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin geleceğini okuduğu kitaplarla şekillendirdiğini söyledi. Bozbey, “Okumanın ve sonuçlarının en önemli göstergesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. 3 bin 400 civarında kitabı okuyarak ve okuduğu kitapların yanlarına da notlar düşerek Türkiye’nin geleceğini, Türk insanının geleceğini şekillendirmiştir. Onun için okumanın ne kadar faydalı olduğunu Ulu Önderimizde de görmekteyiz. Özellikle Emekliler Çalışma Grubumuza gönülden teşekkür ediyorum. Okullarla kazandırdıkları kütüphanelerle geleceğimize katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da çocuklardan daha çok kitap okumalarını isteyerek Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu’nu gelecek adına böylesine önemli bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için kutladı.

Her kütüphane rafındaki bir kitabın yeni bir umut olduğunu dile getiren Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de okumanın önemine vurgu yaptı.

HER YIL 1 OKULA KÜTÜPHANE

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği törende Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Dursun Keskin de gelecek nesillerin kitapla büyümeleri için her yıl bir okula kütüphane kazandırdıklarını ve Türkiye’nin her yerinden çeşitli okullara da kitap yardımı yaptıklarını söyledi.

Eşref Ergin Okul Müdürü Turgut Ayşin de Emekliler Çalışma Grubu’na ve kütüphanenin yapımında destek veren kurumlara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Eşref Ergin Okulu öğrencileri hazırladıkları gösterilerle açılış törenine renk kattı. Minik öğrenciler okudukları şiirler, şarkılar ve Cumhuriyet’in kuruluşunu konu alan dans gösterileriyle katılımcılardan büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, okula kazandırılan kütüphanenin yapımında destek veren BOSCH ve Osmangazi Rotary’e plaket vererek teşekkür etti.