haber

Türk ve Dünya Pullarında Atatürk Sergisi Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi, PTT Genel Müdürlüğü ve Bursa PTT Başmüdürlüğü iş birliği ve filatelistler Erdoğan Şen ve Hasan Olcay’ın katkılarıyla anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı.

 

Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Türk ve Dünya Pullarında Atatürk’ adlı pul sergisi Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı. Sergi açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Bukle Erman ile Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Bursa PTT Başmüdürü Osman Tekin, Bursa PTT Başmüdür Yardımcıları Hasan Olcay ile Hüseyin Salman ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Bağımsız ülkelerin pul bastırabildiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu ülkenin bağımsızlığı için çok bedel ödedi. Pul, bizi birçok yönden inanılmaz deryalara götüren bir özelliğe sahip. Yakınlarımız, dostlarımız pul koleksiyonları varsa onları büyük bir özenle yaşamları boyunca saklayarak özenle korurlardı. Sergiyi ziyaret edenlerin burada güzel zaman geçireceğine, anılarının tazeleneceğine, farklı duygular yaşayacaklarına inanıyorum. Serginin açılışına katkı koyan PTT Genel Müdürlüğü’ne, Bursa PTT Başmüdürlüğü’ne ve filatelistler Erdoğan Şen ve Hasan Olcay’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 5990 kişi ile gerçekleştirdiği Atatürk Portresi’nin pul olarak bastırıldığını söyleyen Başkan Bozbey, “11.11.2015 damgasını taşıması da başka bir anlam taşıyor. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Pulun ilk zamanlarda gönderim ücreti olarak kullanıldığını ifade eden Bursa PTT Başmüdürü Osman Tekin de, “Daha sonraki yıllarda ise farklı kültürel misyonlar yüklenmiş. Mevsimler, turizm, vatan, bayrak ve bağımsızlığın sembolü olmuş. Bugün ise en güzel hali, Mustafa Kemal Atatürk olmuş. Bu sergide emeği geçen herkese, Nilüfer Belediyesi’ne ve filatelistlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Bursa PTT Başmüdürü Osman Tekin’e katkılarından dolayı plaket verirken, Tekin de Başkan Bozbey’e günün anısına Nilüfer Belediyesi’nin bastırmış olduğu pul görselinin bulunduğu çerçeveyi hediye etti.

 

50 farklı ülkenin ‘Atatürk’ temalı pullarının yanı sıra filatelist Erdoğan Şen ve Hasan Olcay ile PTT Genel Müdürlüğü Filateli Müzesi’nden, 1922 yılından günümüze kadar basılmış Atatürk ve Türkiye temalı yaklaşık 2000 adet pulun yer aldığı ‘Türk ve Dünya Pullarında Atatürk’ sergisi, 18 Kasım tarihine kadar izlenime açık olacak. Nilüfer Belediyesi tarafından kişisel olarak 1000 adet bastırılan ‘Atatürk’ pullu ve ‘Türk ve Dünya Pullarında Atatürk 11.11.2015 Bursa’ damgalı ilk gün zarfları da ziyaretçilere hediye edilecek.