TSM Korosu’ndan Atatürk’ü Anma Konseri

Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği, Ulu Önder Atatürk’ü ebediyeti intikalinin 77. yılında düzenlediği konserle andı.

Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda düzenlenen Atatürk’ü Anma Konseri sanat müziği tutkunlarından büyük ilgi gördü. Şef Filiz Başıbüyük yönetimindeki koro, konsere Sadettin Kaynak’ın “Yanık Ömer” isimli eseriyle başladı. Atatürk’ün sevdiği parçaların seslendirildiği konserde “Çanakkale Marşı”, “Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır”,  “Fikrimin İnce Gülü”, “İzmir’in kavakları Dökülür yaprakları” gibi sevilen parçalar büyük alkış aldı.

Koro sevilen parçaları seslendirirken, sahnede yapılan folklor gösterisi de beğeni topladı. Büyük coşkunun yaşandığı konser izleyicilerin koro ile birlikte ellerinde Türk bayrakları 100. Yıl Atatürk Marşı’nı söylemesi ile sonlandı.

Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Berna Hacer Bilici, muhteşem konser için koroyu ve Şef Filiz Başıbüyük’ü çiçek vererek kutladı.