Bozbey'i gururlandıran sergi

Ressam Lale Ürek'in eğitmenliğinde yaklaşık yedi ay süren eğitim çalışmalarını tamamlayan 25 kursiyer, dönem sonu karma resim sergisi ile eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

60 adet yağlı boya resimden oluşan serginin açılışını CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gerçekleştirdi. Resimleri inceleyen Bozbey, "Sunulan imkanlarla Nilüferlilerin içindeki sanat ışığının böyle güzel eserlere yansıması beni hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor," dedi.

CHP'li vekil Demiröz ise, "Günümüz iktidarının sanata ve sanatçıya nasıl baktığını biliyoruz. Böyle bir ortamda insanların içindeki sanat aşkını ve cevherini özgürce ortaya koymalarına olanak sağlayacak bir anlayışa, Nilüfer Belediyesi gibi kurumlara ve sayın Bozbey gibi insanlara ihtiyacımız var. Bu kursu düzenleyenleri ve bu başarılı eserleri ortaya koyan sanatçılarımızı kutluyorum," diye konuştu.

2005 yılından bu yana Konak Kültürevi'nde düzenlenen resim kurslarına yüzlerce Nilüferli katıldı. Her yıl ağustos ve eylül aylarında yeni dönem kayıtlarının yapıldığını hatırlatan Ressam Lale Ürek, yeni dönem kursları için Nilüferliler'i Konak Kültürevi'ne davet etti. Konak Kültürevi kursiyerlerinin yağlı boya çalışmalarından oluşan resim sergisi 11 Mayıs Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.