Edebiyat ve mizah dünyası bu sempozyumda buluşuyor

Aziz Nesin’in birçok yönüyle ele alınacağı oturumlardan oluşan sempozyuma edebiyat ve mizah dünyasından, akademik çevreden önemli isimler katılıyor.

Aziz Nesin'in 100. yaşı, Nilüfer’de 2015 yılının ilk aylarından bu yana düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

2015 yılı boyunca düzenlenen söyleşilere, masal dinletilerine, sergilere, atölyelere, yarışma ve gezilere binlerce kişi katıldı. Büyük ilgi gören etkinlikler kapsamında 11 Aralık Cuma günü “Çalışkan Bir Kalp Aziz Nesin Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum, toplumsal duyarlılığını mizahla birleştiren Aziz Nesin’in eserlerinin konu edildiği “2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin” etkinliklerinin sonuncusu olacak.

Aziz Nesin’in birçok yönüyle ele alınacağı oturumlardan oluşan sempozyuma edebiyat, mizah dünyasından ve akademik çevreden önemli isimler katılıyor.

Sema Moritz'in Aziz Nesin'e Şarkılar adlı dinletisiyle başlayacak sempozyumun açılışında

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nesin Vakfı yöneticisi Ali Nesin de bulunacak.

Çizer Tan Oral’ın belgeselinin gösterime sunulacağı ilk günde Nesin Vakfı Başkanı Süleyman Cihangiroğlu Başkanlığı’nda, Cemal Dindar, Adnan Özyalçıner ve Fehmi Enginalp’in katılımıyla “Aydın ve Eylem Adamı Aziz Nesin’in İnsan Yanı” konulu oturum yapılacak.

Sempozyumun ikinci günü olan 12 Aralık Cumartesi günü Nilüfer Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Dilber Koç Başkanlığı’nda yapılacak olan “Yaratıcılığın İzinde” konulu oturumda da Hakan Akdoğan,–Sefa Avcılar, İzel Asmafiliz ve Rüya Neşe, Özgür Hubup ve Deniz Hubup ile Zeynep Yaldız  katılacak.

“Aziz Nesin’in Tiyatro Yazarlığı”  konulu ikinci oturumun konukları Efdal Sevinçli, Semih Çelenk ve Hülya Nutku  olacak.

Turgut Çeviker’in Başkanlığı’nda yapılacak “Aziz Nesin’in Mizahçılığı ve Mizah Dergiciliği” konulu oturumda da Levent Cantek, Feridun Andaç ve Metin Üstündağ yer alacak.

Sempozyum, Prof. Dr. Onur Bilge Kula’nun Başkanlığını yapacağı “Aziz Nesin’in Edebiyatçı Kişiliği ve Edebiyat Tarihimizdeki Yeri” konulu oturumla kapanacak. Kapanış oturumunda

Konur Ertop, Tahir Abacı ve Turgay Fişekçi yer alacak.

Kapanış  konuşmasını   Doğan Hızlan’ın yapacağı sempozyumda “Öğretmenlerden Aziz Nesin’e Mektuplar” konulu yarışmanın ödül töreni de gerçekleştirilecek.

Sempozyum Programı:

Cuma, 11 Aralık 2015
18.30– 19.30 / Sempozyum Açılışı
Dinleti – Dinleti – Aziz Nesin'e Şarkılar / Seslendiren: Sema Moritz, Piyano: Tolga Bedir
Açılış Konuşmaları
– Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala
– Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey
– Nesin Matematik Köyü Kurucusu Ali Nesin
Belgesel Gösterimi – Çizer Tan Oral

19:30 – 21.00 / Açılış Oturumu: Aydın ve Eylem Adamı Aziz Nesin’in İnsan Yanı
– Süleyman Cihangiroğlu - Oturum Başkanı
– Cemal Dindar / Aziz Nesin’in ‘Yol’u Ve Türkiye’nin Ruhu