Nilüfer'de şenlik dolu dizgin devam ediyor

Nilüfer Belediyesi, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyespor'un katkıları ile gerçekleştirdiği şenliğin önceki gün tamamlanan masa tenisi karşılaşmalarına 24 okuldan toplam 300 öğrenci katıldı.

Özel Final Okulları Kapalı Spor Salonu'nda altı kategoride düzenlenen  ve oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye giren öğrenciler  kupa ve madalyalarını  Nilüfer Belediyespor kulüp müdürü Semih Atlı ve Nilüfer Belediye Spor Kulübü Sportif İşler sorumlusu Adem Yakıncı'nın elinden aldı.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda küçük kızlar kategorisinde Özel Final Okulları, küçük erkeklerde Özel Bursa Kültür Okulları, yıldız kızlarda Özel İlkbahar İlköğretim Okulu, yıldız erkeklerde ise Özel Tan Okulları masa tenisi takımları birinci oldu.

İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi genç baylarda, Coşkunöz Anadolu Teknik Meslek Lisesi genç kızlar masa tenisi kategorisinde birinci olurken, Özel kurumlar kategorisinde ise Atatürk Endüstri Meslek Lisesi kupanın sahibi oldu.

Koç İlköğretim Okul'unda düzenlenen mini voleybol turnuvasına ise ilçedeki ilköğretim okullarından 20 kız ve 7 erkek voleybol takımı katıldı. Kızlarda Özel Çakır İlköğretim Okulu A takımı rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Erkeklerde İse Öğretmen Mehmet Aras İlköğretim Okulu kupanın sahibi oldu.

Atatürk Kent Ormanı'nda yapılan ve farklı 3 yaş kategorisinde mücadelelerin gerçekleştiği kros yarışlarında ise küçük kızlar ve küçük erkekler kategorilerinde Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu, yıldız kızlar ve yıldız erkekler kategorilerinde Süleyman Cura  İlköğretim Okulu, genç erkekler ve kızlar kategorilerinde ise Nilüfer Nur Hayati Kurtcan Ticaret Meslek Lisesi takımlar bazında birinci oldu.

Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 8 takımın katıldığı lise erkekler halı saha futbol turnuvasında ise; Atatürk Endüstri Meslek Lisesi kupanın sahibi olurken, lise kızlar halı saha turnuvasında da Hüseyin Özdilek Meslek Lisesi takımı rakiplerini eleyerek turnuvayı birinci bitirdi.

Öte yandan bu yıl şenlik kapsamına Nilüfer İlçesi'ndeki ana okulları da dahil edildi. 11.Nilüfer Spor Şenlikleri Ana Okulları ve Ana Sınıfları Şenliği'ne 15 anaokulundan toplam 1220 öğrenci katıldı. Üçevler Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte oluşturulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenen minikler çeşitli aktivitelerle şenliğin tadını doyasıya çıkardılar.

Yaklaşık 15 bin öğrencinin sporla buluştuğu şenlik, 21 Mayıs'ta Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri'nde yapılacak ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.