haber

ÇYDD Ayşe Leyla Kız Öğrenci Yurdu açıldı

Arazisi Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen, maliyeti ise 2008 yılında akciğer yetmezliğinden yaşamını yitiren Ayşe Leyla Akçağlılar’ın özel koleksiyonunun satışından elde edilen gelir ile karşılanan kız yurdu, ilk öğrencileri yeni öğretim yılında ağırlayacak.

Ertuğrul bölgesinde yapılan Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar kız öğrenci yurdunun açılış törenine; Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Akçağlılar ailesi adına Tefken Holding Yönetim Kurulu Üyesi Defne Akçağlılar katıldı.

Törende konuşan Tefken Holding Yönetim Kurulu Üyesi Defne Akçağlılar eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kız öğrenci yurdunun yapımına destek verdiklerini belirterek “Ablam Leyla Akçağlılar yaşamı boyunca yardıma ihtiyacı olan gençleri kimselerin haberi olmadan desteklerdi. Öğrencilerin iyi eğitim almaları için onların sorunları ile yakından ilgilenirdi. Onun gençlere ve eğitimlerine düşkünlüğünü devam ettirme görevini biz devraldık,” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise toplumsal cinsiyet eşitliğinin kızların eğitilmesi ile sağlanabileceğini vurgulayarak, Türkiye’de özellikle ortaokuldan sonra kızların eğitimine devam edebilmeleri için desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak 115 bin öğrencinin eğitimine destek verdiklerini, sadece son iki yılda 4 kız öğrenci yurdunun hizmete girmesini sağladıklarını hatırlatan Çelikel, ”Bu yurdu değerli başkanımız Mustafa Bozbey’in konuya olan duyarlılığı ile tamamladık ve bu yurdun 25 yıl boyunca işletme hakkına sahip olduk. Kendisine yaklaşımları ve duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise eğitime gösterdikleri hassasiyeti vurgulayarak, “Nilüfer Belediyesi asıl icraat alanı olmamasına rağmen eğitime yönelik katkılarını hep sürdürdü. Örneğin 2011 bütçemizde eğitime ayırdığımız pay 5 milyon liraydı. Bu yıl da aynı miktarda payı eğitime katkı için harcıyoruz. Türkiye’de eğitime bu kadar destek veren, bu kadar da bütçe ayıran bir yerel yönetim olduğunu düşünmüyorum. Belediyemiz tarafından verilen alanda Tekfen Holding’in 1,9 milyon TL yatırımıyla yapılan 149 kişilik bu öğrenci yurdu inanıyorum ki 2 bin 800 metrekare kapalı alana sahip binası, konforlu odaları ve spor salonundan, kütüphaneye kadar pek çok donatı alanı ile gençlerimize güzel bir yaşam alanı sağlayacak. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu yurtta kalacak olan pırıl pırıl Nilüfer çiçeklerinin geleceğimize katkısının büyük olacağına inanıyorum,” dedi.

Konuşmaların ardından ÇYDD Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı gerçekleştirildi.