Bozbey: Nilüfer’de marka değerini oluşturmaya çalışıyoruz

Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen konferansa katılmak için Bursa’ya gelen Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Politika Tanıtım Sorumlusu Grzegorz Rybarski, Polonya’daki üniversitelerden ve Uludağ Üniversitesi’nden öğretim görevlileri ve araştırmacılarla birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Heyette yer alan Polonya Wroclaw Üniversitesi’nden Prof. Adam Chmielewski, Wroclaw Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Bartlomiej Nowotarski, Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Çüçen, UÜ Felsefe Bölümü Araştırmacı ve Polonya İslam Enstitüsü Direktörü Dr. Mariusz Turwfki, Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Funda Gürsoy ve Araştırma Görevlisi Zeynep Çetin,  Başkan Bozbey ile yerel yönetimler üzerine sohbet etti.
Polonya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Dr. Fatma Durmaz Yılbirlik’in de katıldığı ziyarette Grzegorz Rybarski, Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Grzegorz Rybarski, ilk kez ziyaret ettiği  Bursa’nın,  Türkiye’nin en hızlı gelişen kentleri arasında yer aldığını söyledi. Polonya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu aracılığıyla Bursa ile kültürel ve ekonomik ilişkiler sağlandığını belirten Rybaski, kültürel ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra akademik ilişkilerin de güçlenmesi gerektiğini söyledi.

“Nilüfer’in deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz”
Wroclaw Ekonomi Üniversitesi Profesörü Bartlomiej Nowotarski de Polonya’da yerel yönetimler reformu hazırladıklarını belirterek Nilüfer Belediyesi’nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirtti.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sosyal ve kültürel projelerde Avrupa’nın çok ileride olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Biz Avrupa’yı örnek alıyoruz. Mesela İsveç’i kütüphaneler konusunda örnek aldık, Lublin’de yaşlılara yönelik çok güzel projeler var, Fransa’da derneklere yönelik projeleri örnek alarak Dernekler Yerleşkesi projesini hayata geçirdik. Almanya’dan da belediyelerin eğitime olan bakışlarını örnek alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kardeş şehirlerimizle bir taraftan kültürel anlamda işbirlikleri yaparken diğer bir taraftan da iyi uygulamaları Nilüfer’e taşıyoruz” şeklinde konuştu.  Başkan Bozbey “Kentlerin kardeşliği dünya barışına hizmet ediyor”  dedi.

“Marka değerini oluşturmaya çalışıyoruz”
Her kentin  bir marka değeriyle dünyada yer almak istediğine dikkat çeken Başkan Bozbey, “Biz de Nilüfer’de bu marka değerini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da özellikle EFQM gibi organizasyonların içerisinde yer alıyoruz. Avrupa Kalite Vakfı’nın da üyesiyiz ve süreçlerine dahiliz. Kalite ödül süreçlerine de zaman zaman dahil oluyoruz. En son 2012’de Vatandaşa Değer Katma ödülü aldık. Bu sayede hem Avrupa’daki belediyeleri tanıma fırsatımız oluyor, hem de kendimizi tanıtmış oluyoruz. Polonya’dan kardeş şehrimiz olan Lublin’le olan ilişkileri sürdürürken yerel yönetimlerle ilgili bilgi birikimlerini paylaşmaya da açığız” dedi.
Başkan Bozbey, Polonya’dan gelen heyete Nilüfer  “Barış Meclisi” ni ve Halk Evi’ni gezdirerek birimler hakkında bilgi verdi.
Ziyarette konuk heyet de Başkan Bozbey’e 3. Uluslararası Felsefe Kongresi kitabını armağan etti.