Bu battaniyelerin geliri Kır Çiçekleri’ne

Çağdaş Eğitim Kooperatifi için gönüllü çalışan kadınlar, anneler ve Nilüfer’deki kadın derneklerinin destekleriyle hayata geçirilen ‘Anneler Örüyor Kır Çiçekleri Okuyor’ projesi sonuca ulaştı. Güler-Osman Köseoğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler yararına düzenlenen proje kapsamında 200 kadın tarafından örülen 40 battaniye Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen kermeste satışa sunuldu. Bağışla alınan battaniyeler arasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in katkı verdiği battaniye de yer aldı.

Kermese Nilüfer Belediye Başkanvekili Nilgün Berk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, ÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Canan Şener ve gönüllü kadınlar katıldı. Kermeste konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanvekili Nilgün Berk, projeye emek verenlere teşekkür etti. Berk, ‘Bu projeye destek veren herkes gençlere, geleceğe sahip çıkıyor. Bu nedenle katkısı olan herkesi gönülden kutluyorum. Diliyorum ki bu proje örnek olur, buna benzer yeni projeler hayata geçer, çok daha fazla Kır Çiçeği okuma imkanı bulur’ dedi.

ÇEK öğrencilerinin şarkılar söyleyip şiirler okuduğu kermeste el emeği battaniyeler Kır Çiçekleri’nin geleceğine ilmek atmak isteyenler tarafından bağış yapılarak alındı.

Battaniyelerden birini de CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu aldı.