Göç yollarında yaşamını yitirenler karanfillerle anıldı

Türk-Yunan Mübadelesi’nin 93. yılında Mudanya’da anlamlı bir buluşma gerçekleşti.

Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği üyeleri, savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenleri andı. Anma törenine Nilüfer Belediyesi’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen mübadil torunları da katıldı.

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği önünde toplanan grup bando eşliğinde Mudanya Mütareke Evi’ne doğru yürüdü. Mudanya Mütareke Evi’ne önündeki sahilde toplanan grup bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Korkut, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, CHP Bursa eski Milletvekili Turhan Tayan ve Nilüfer Belediyesi’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen mübadil torunlarının da aralarında yer aldığı grup , savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenler anısına denize karanfil bıraktı.

Duygusal anların yaşandığı anma töreninde katılımcılar göz yaşlarını tutamadı. Anma töreninin ardından Yunanistan’dan Bursa’ya gelen heyet Mudanya Mütareke Evi’ni de ziyaret etti.