Her yaştan resim tutkununu buluşturan sergi

Her yaştan insanın sanatsal yeteneklerini geliştirme imkanı bulduğu, Nilüfer Belediyesi Resim Atölyesi'ne katılanlar yine birbirinden değerli eserler çıkardı ortaya. Kursiyerler 2015 yılı Ağustos ayından bu yana sürdürdükleri çalışmaları Konak Kültürevi’nde sanat severlerin izlenimine açtı. Eğitmenliğini Sabriye Tanış’ın yaptığı ve 5 yaşından 55 yaşına kadar her yaş grubundan 120 kursiyerin eserlerinin yer aldığı Karma Resim Sergisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Karakalem çalışmasından akrilik boyaya kadar farklı tekniklerle yapılan 136 eserin yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Bozbey, sanata ayrı bir önem verdiklerini kaydetti. Bozbey, “Tüm öğrencilerimize her yerde bir isteğimi ifade ediyorum. Mutlaka bir enstrüman çalmanızı, spor yapmanızı ve güzel sanatlar alanında bir dalla uğraşmanızı istiyoruz. Bunları yaptığınızda özgür ve nitelikli bireyler olacaksınız, hayatınızda başarılı olacaksınız. Sanata, spora ve müziğe bu bakış açısıyla bakıyoruz. Nilüferlilerden de bunu bekliyoruz” diye konuştu.

Eğitmen Sabriye Tanış ve kursiyerleriyle birlikte sergiyi gezen Başkan Bozbey, “Sabriye hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa sürede, bu kadar güzel eserler yapan kursiyerleri yetiştirdiği için. Ayrıca kursiyerlerimizi de yeteneklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Nilüfer Belediyesi Resim Atölyesi Eğitmeni Sabriye Tanış da kursiyerlerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Mustafa Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Nilüfer Belediyesi Resim Atölyesi Sergisi 11 Şubat 2016 tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.