Nilüfer’e Rumeli Parkı ve Evi

Nilüfer Belediyesi, katılımcılık anlayışıyla 29 Ekim Mahallesi’nde yeni bir park alanını daha halkın  hizmetine sunmak için Rumelili Yönetici İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) ile protokol imzaladı. Yap işlet devret modeliyle 7 bin metrekare alan üzerinde Rumeli Parkı ve Evi’nin yapımı için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer protokole imza attı.

Nilüfer’e 236’ıncı parkı kazandıracak  protokol kapsamında, yapılacak  sosyal tesis binası da 10+10 yıl RUMELİSAD’ın kullanımına bırakılacak. Protokol çerçevesinde sosyal tesisin kullanımına karşılık, park alanının çevre ve peyzaj düzenlemesi ile bitki ekimi, Nilüfer Belediyesi’nce onaylanan projeye göre RUMELİSİAD tarafından yapılacak.

Rumeli ile köprü olacak

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve RUMELİSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı imza töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rumeli Parkı ve Evi’nin Rumeli bölgesiyle Bursa arasında bir köprü olacağını söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin  katılımcı bir anlayışa sahip bir  kurum olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Derneklerle, sivil toplum kuruluşlarımızla bir çok projeler yürütüyoruz. Ortaklaştırdığımız projelerde yine insana fayda sağlayacak farklı hizmetleri birlikte yapıyoruz. Onlardan bir tanesi 29 Ekim Mahallemiz’de 350 metrekaresi sosyal alan olmak üzere yaklaşık 7 bin metrekare üzerinde bir parkın yapımını  RUMELİSİAD yönetimi üstlenecek.  Rumeli Parkı ve Evi, o bölgenin kültürel varlıklarını, kültürel değerlerini Bursalılarla paylaşacak. Gelecek kuşaklara o kültürel varlıkları aktaracak. Bununla birlikte Rumeli bölgesiyle Bursa arasında bir köprü oluşturacak. RUMELİSİAD’ın bu anlayışını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Mahalle halkına katkı sağlayacak

Proje tamamlandığında 29 Ekim Mahallesi’nin çehresinin değişeceğini kaydeden Başkan Bozbey, “Burada yapılacak etkinliklerin yanı sıra RUMELİSİAD da sosyal tesiste faaliyetlerini yürütecek. Sosyal tesisin bölgeye kazandırılması ve orada yapılacak olan Rumeli bölgesiyle ilgili çalışmaların yapılması bizim için son derece önemli” dedi.

19 Mayıs’a yetişecek

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer de Rumeli Parkı ve Evi projesini bir an önce tamamlayarak 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde açılışını yapmak istediklerini söyledi. Kılıkçıer, Rumeli Parkı ve Evi’nin olduğu bölgeyi turistik bir alana dönüştürmek için parkın içerisine Rumeli’nin her ülkesinin orijinal bir yapısını Minia Rumeli şeklinde uyarlamak istediklerini kaydetti. Yönetim Kurulu Başkanı Kılıkçıer ayrıca Rumeli kültürünü yaşatmak için çeşitli projeler de ürettiklerini belirterek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’i 6 Mart’ta Rumeli kadınları tarafından hazırlanan Rumeli Yemek Kitabı’nın tanıtım toplantısına davet etti.