Özgün mücevher ve takılar sergileniyor

Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Özlüce Kültürevi'ne çok yakışan serginin açılışını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Sedefkar Zafer Karazeybek birlikte yaptı.

Sıcak mine, rolyef, sedef kakma ve ajurdan oluşan elliyi aşkın takı ve mücevher eserlerin izlenime sunulduğu sergiyi ilgiyle inceleyen Başkan Bozbey, geleneksel el sanatlarının günümüze aktarılmasına öncülük ettikleri için Karazeybek ve kursiyerleri kutladı. Başkan Bozbey, bu tür kurslarda geleneksel el sanatlarını öğrenen kursiyerlerin bu becerilerini ekonomik bir değere dönüştürebilmesi için de gereken desteği vereceklerini kaydetti.

Bursa’da hammaddeden son aşamaya kadar el emeğinin yer aldığı tek kursa imza atan Karazeybek de hedeflerinin geleneksel el sanatlarıyla takıyı buluşturarak günümüze aktarmak olduğunu dile getirdi. Başkan Bozbey’e teşekkür eden Karazeybek, kendisine bir de ceviz üzerine işlenmiş mine işlemeli bir eser hediye etti.

6 aylık kurs döneminde eğitim alan 15 kursiyerin eserleri büyük beğeni topladı. Kursiyerler arasında bulunan ve doğuştan engelli olan Zeynep Akkol da yaptığı eserlerle büyük övgü aldı. Sergide 5 eseri bulunan Akkol, engellerin yetenekleri keşfetmeye engel olmadığını dile getirdi.