haber

Nilüfer’de şeffaf meclis

Ağustos ayında tatile girmesi kararlaştırılan Meclis'te bir şeffaflık örneği sergileyerek sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere de söz hakkı tanıyan Başkan Bozbey, belediyeye yazılı olarak başvurup meclis kürsüsünden sesini duyurmak isteyen bir vatandaşa da söz hakkı tanıdı. Ümit Ensar isimli vatandaş üniversite öğrencisi olduğunu ve Hasanağa TOKİ’de yaşadığını ifade ederek, yaşadığı bölgede gördüğü sorunları meclis kürsüsüne taşıyarak çözüm istedi.

Nilüfer Belediyesi’nce yaptırılan ancak Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemeleri nedeni ile kapatılan Halk Sağlığı Merkezi’nin hangi kuruma devredileceğini ve ne zaman hizmet vermeye başlayacağını soran Ensar, Hasanağa bölgesinde yaşayan insanların ulaşım sorunlarının da bir an önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne iletilerek çözülmesi talebinde bulundu.

Oldukça yoğun bir gündemle toplanan belediye meclisinde, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin belediyeye ya da başka bir işletmeciye devredilmesi talebi de gündeme geldi. AK Parti grubunun tepkisine neden olan konu, incelenmek üzere Hukuk, Plan-Proje ve Kültür komisyonlarına havale edildi.

Mayıs ayında yapılan yurt dışı gezilerinin teknik raporlarının da meclis üyeleriyle paylaşıldığı toplantıda, Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Grubu’nun yaptığı bir çalışmanın sunumu tartışmalara neden oldu. TBMM web sitesi üzerinden Bursa milletvekillerinin Bursa ile ilgili Meclis’e taşıdıkları önerge, yasa teklifi ve benzeri çalışmalarının değerlendirildiği çalışmanın raporunu sunan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal, elde edilen verilere göre en çok MHP’li vekillerin, ikinci sırada da CHP’li vekillerin bu tür çalışma yaptıklarını söyledi. İktidar partisi milletvekillerinin böyle bir girişimde bulunmadığının belirtildiği raporun sunumu sırasında, AK Partili meclis üyeleri konuya tepki göstererek salonu terk etti.