Nilüfer’de başlayan proje Eskişehir’de de uygulanacak

Nilüfer Belediyesi’nin bir ilke imza atarak geçtiğimiz ay hayata geçirdiği  “Kendi Kendine Meme Muayene Modeli” Eskişehir’de de halkın bilinçlenmesi için uygulanacak. Uludağ Rotary Kulübü iş birliğiyle, Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erol Aksaz’ın yaptığı ve dünyada ilk olan ‘Kendi Kendine Meme Muayene Modeli”,  Nilüfer’in ardından Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından da uygulamaya konulacak.

‘Kendi Kendine Meme Muayene Modeli’nin Eskişehir’de tanıtımı için ilk adım düzenlenen panelle atıldı. Nilüfer Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Eskişehir, Uludağ, Bursa, Yalova Soroptimist Kulüpleri ve Uludağ Rotary Kulübü’nün işbirliği ile ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Bir Kez Dokun” paneli Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Salonu’nda gerçekleşti. Panele Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu, Soroptimist Kulübü üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Projenin önemine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak biz yöneticilerin sorumluluğu. Biz de dünyada ve ülkemizde görülen en önemli sağlık sorunlarından biri olan meme kanseri konusunda halkımızı bilinçlendirmek, erken teşhis edilmesini sağlamak için böyle bir projede yer aldık. Projenin Eskişehir’de de yayılmasını arzu ediyoruz. Projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da erken teşhis açısından büyük önem taşıyan projeyi  Eskişehir’de halkla buluşturmak istediklerini belirterek, “Mahallelerimizde belde evlerimiz var. 25 mahalledeki evlerden senede 10-15 bin kadın hizmet alıyor. Bu modeli oralarda halkla bir araya getirebiliriz. Dünyada kalp rahatsızlıklarından sonra ikinci derecede kanser hastalıkları ciddi can alıyor. Bu açıdan bu tip çalışmalar çok önemli. Biz de kurum olarak Eskişehir’de elimizden geldiği kadar projeye destek vereceğiz” dedi.

Panelde, modeli geliştiren Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erol Aksaz da meme kanseri ve proje  hakkında katılımcıları bilgilendirdi.