Bosnalı savaş mağduru kadınlardan Bozbey’e ziyaret

Bursa Balkan Kadınlar Derneği (BALKADER) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Kadın ile Barış’ Mir sa Zenom Sempozyumu’na katılmak için Bosna Hersek’ten Bursa’ya gelen savaş mağduru kadınlar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.  Bozbey’in Başkan Burada karavanını taşıdığı Yolçatı Mahallesi’nde gerçekleşen ziyarette 50 savaş mağduru kadının yanı sıra Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç, Saraybosna Kanton Meclis Başkanı Ana Babic, BALKADER Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Kosova da yer aldı.

Desteklerinin süreceğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yıllar önce yaşadığınız acıları biliyoruz. O günlerde ne kadar üzülüp düşündüysek, bugün de aynı duyguları yaşıyoruz. Sizlerin insanca yaşam hakkınızı her zaman destekledik, desteklemeye de devam ediyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak BALKADER aracılığı ile bölgenize katkı sağlamak için projeler üretiyoruz” dedi.

‘Uluslararası Kadın ile Barış’ Mir sa Zenom Sempozyumu ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten BALKADER Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Kosova da, verdiği desteklerden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Başkan Bozbey eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına konuklara özel tasarım çiçek hediye etti.