haber

Kamu yararı için Nilüfer Belediyesi’nde çalışacaklar

Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolle hapishanelerdeki vatandaşlarımızın gereksinimlerine yerel yönetim olarak ilk kez el uzatan Nilüfer Belediyesi, hükümlü ve yükümlülerin, topluma kazandırılması amacıyla yeni bir protokole daha imza attı.

Mahpusların mahrum kaldıkları alanlarda ihtiyaçlarını karşılayarak topluma kazandırılmasını hedefleyen Nilüfer Belediyesi, bu çabayı bir adım daha ileriye taşıdı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile protokol imzaladı. 

 

Bozbey: Bu hainliğin hesabı sorulmalı

 

Başkan Mustafa Bodzbey, protokole imza atmadan önce Ankara Kızılay’da yaşanan bombalı saldırıya değindi. Saldırıyı kınayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Terörün, teröre hizmet edenlerin hain emelleri, masum insanlarımızın kanını akıtırken, ülke olarak özellikle sağduyumuzu korumalı, bizi ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti’nde, ardı ardına patlayan bombaların, saldırıların, onlarca insanımızın canını alan bu hainliğin de hesabı sorulmalıdır. Bu hesap, güvenlik zafiyeti anlamında da sorulmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözlerinin aksine bugün Türkiye Cumhuriyeti hem yurtta, hem cihanda barışa, huzura hasrettir. Teröre, terörü destekleyenlere ve teröriste lanet olsun evet ama, kınamaktan, lanetlemekten başka yapacaklarımız olmalı. En azından alacağımız güvenlik önlemleriyle yurttaşımızı saldırılardan yüzde yüz koruyabilmeliyiz. Saldırıda yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi. 

 

“Hedef  hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılması”

 

Mahsus Mahal Derneği ile imzaladıkları protokol sonucu hapishanelerde kalanların gereksinimlerine ilk kez bir yerel yönetim olarak Nilüfer Belediyesi’nin el uzattığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Bu protokol çerçevesinde, mahpusların mahrum kaldıkları alanlarda ihtiyaçlarını karşılayarak topluma kazandırılmasını hedeflemiştik.

Şimdi bu çabamızı bir adım daha ileriye taşıyor, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile bir protokol imzalıyoruz. Protokol gereğince, bundan böyle, kamuya yararlı işte çalıştırılma cezası almış hükümlüler ve yükümlüler, kamu yararı için ücretsiz çalıştırılmak üzere Nilüfer Belediyesi Başkanlığı hizmetine verilecek. Böylelikle öncelikli olarak, hükümlü ve yükümlülerin, topluma kazandırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

Bozbey, protokol kapsamında belediye hizmetlerinde çalıştırılacak olan mahkumların, günde 4, haftada 20 saat hizmet vereceğini belirtti.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak da duyarlı davranışından dolayı Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Sancak, projenin  hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılması, disipline edilmesi adına önemli olduğunu vurguladı.

 

Bursa Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Gülay Gül’ün de katıldığı törende konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Fatih Sancak protokole imza atarak projenin startını verdi.