haber

Bozbey: Sağlık çalışanlarının şartları iyileştirilmeli

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarının yanındaydı. Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret eden Başkan Bozbey, sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Bozbey, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Erkan Yıldırım’ı makamında ziyaret ederek tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

 

Ziyarette Ankara’da yaşanan terör saldırısı da gündeme geldi. Terörün her türlüsünü kınadığını belirten Başkan Mustafa Bozbey “Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyorum. Son yıllarda her geçen gün artan şiddet olayları özellikle sağlık çalışanlarını, hekimlerimizi mağdur etmektedir. Bu olayları gerçekleştirenleri kınıyorum” dedi.

 

Sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine de değinen Başkan Bozbey, “Hekimlerimizi hem sosyal, hem de ekonomik olarak rahatlatacak düzenlemeler yapılmalı. Hekimlerimizin yaşam şartlarının iyi olması hepimizin temennisi, bu duygu ve düşünceler ile tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp bayramını kutluyorum” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Erkan Yıldırım da “İnsanların hekimlerden beklentileri farklı olabiliyor. Kimi çok mutlu olurken, kimilerine de kötü haberler vermek zorunda kalıyoruz. Zor bir görev, ama son yıllardaki  tıp sektöründeki gelişmeler yarınlara ümitle bakmamıza sebep olabiliyor” dedi.

 

Başkan Bozbey, ziyaretin sonunda Dörtçelik Çocuk Hastalıkları  Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Erkan Yıldırım’a çiçek verdi. Bozbey ayrıca  üzerinde ‘Sevgi, özveri ve gönülden çalışan sağlık emekçilerimizin bayramını kutluyorum’ yazılı kalemlerden da sağlık çalışanlarına hediye etti.

 

Nilüfer Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, özveriyle sağlık hizmeti veren ilçedeki tüm özel ve kamu sağlık kuruluşlarında çalışan personele kalem armağan ederek bayramlarını kutladı.