5. Nilüfer Tiyatro Festivali başlıyor

Sloganı, “Seyirci Kalma” olarak belirlenen 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin  programı açıklandı. 27 mart - 28 nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festival çok yoğun bir programla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Her iki yılda bir yapılan festivalde bu yıl, 32 günde 100 gösterim gerçekleştirilecek.

Engin Alkan’ın Supervisor’lüğünde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın müzikli galası ile açılacak olan festivalin ilk geceki programı müzikal şarkılarından oluşuyor. Solistler Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun genç oyuncuları, Başak Zengin Kayabınar ve ünlü oyuncu, yorumcu Zuhal Olcay olacak.

Bursa, Türkiye ve yurtdışından 49 topluluğun sahne alacağı 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde bunların dışında iki konser, bir sergi ve yedi atölye yapılacak. Nazım Hikmet Kültürevi, Sanat Mahal Sahnesi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi, Nazım Hikmet -2. Kat, Suare Performans Salonu, Merinos AKKM, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu Sahnesi oyunların izlenebileceği mekanlar olacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ne yazık ki içinden geçtiği bu kara günlerde, hayatı olduğu gibi kabul etmeyen, sorgulayan, değiştirmek için çaba harcayan hepimizin en sağlam dayanağı; sanat ve özellikle tiyatro” ifadelerini kullandı. Başkan Bozbey, “Seyirci Kalma” sloganıyla gerçekleştirilecek olan Festivalin,  geçmiş yılların deneyimi ve tiyatro severlerin talepleri doğrultusunda daha güçlü, daha yoğun bir program içerdiğini belirtirken, 5. Nilüfer Tiyatro Festivali, ülkemizin en önemli tiyatrolarının yanı sıra yurtdışından da çok önemli tiyatro topluluklarını Nilüfer’e getiriyor. Sadece tiyatro değil, konserler, atölyeler ve sergiler de festivali zenginleştiriyor” dedi.

Festival çerçevesinde, 5 TL ile 30 TL arasında değişen bilet fiyatları ile oyunları izleyebilecek olan tiyatro severler biletleri 19 mart tarihinden itibaren sahnelerin gişelerinden ve internetten temin edebilirler.

Ayrıca, Festival programı http://www.nilufer.bel.tr/dosya_yoneticisi/on.pdf ve  http://www.nilufer.bel.tr/dosya_yoneticisi/arka.pdf adreslerinde yayınlanıyor.