haber

Çanakkale ruhu Nilüfer’de canlandı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Nilüfer’de günün anısına etkinlikler düzenlendi. Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, BAOB Oditoryum’da Çanakkale ‘Barışın Savaşı’ temalı konser verdi. Konsere gelenlere, günün anısına Çanakkale Savaşı ile özdeşleşen üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

 

Büyük ilgi gören konser öncesinde Çanakkale Savaşı’nı anlatan tiyatral bir gösteri sunuldu. Ardından da koro, Çanakkale’de yaşanan bağımsızlık mücadelesini anlatan türküleri söyleyerek izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Anadolu’nun dört bir yanından eserler seslendiren Şef Yaşar Kemal Alim yönetimindeki koro, zihinlerde Çanakkale ruhunu canlandırdı. Büyük ilgi gören konser sonunda izleyenler Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nu ayakta alkışladı.

 

Karikatür sergisi açıldı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde BAOB Oditoryum’da sergi de açıldı. Nilüfer Belediyesi tarafından daha önce 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü anısına düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılmış olan eserlerden seçkilerin yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.