Tarsus’tan Nilüfer Belediyesi’ne kıyaslama ziyareti

Nilüfer Belediyesi, çeşitli kurum ve kuruluşlara örnek olmaya devam ediyor. Son olarak Mersin’in Tarsus Belediyesi, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tarsus Belediyesi Kalite Koordinatörü Ender Horata, Sağlık İşleri Müdürü Ersin Eker, Personel Müdürü Derya Akşanlı, Zabıta Müdürü Mustafa Ramazan Gözener ve memur Derya Öcal’dan oluşan heyet, Nilüfer Belediyesi’nin projeleri hakkında Nilüfer Belediye Başkanvekili Fırat Emiroğlu ve Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan ile bir araya geldi.
Tarsus Belediyesi’nden gelen heyeti Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ağırlayan Başkanvekili Fırat Emiroğlu, “Özellikle insanların gülümsemesi ve mutluluğu üzerine çalışan bir belediye olarak, bu aşamada, bu yolda yürümeye çalışan, yeni ilkler getirmeye çalışan belediyelerle ve kuruluşlarla tecrübelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim bu konuda her zaman açık olduğumuzu biliyorsunuz. Bizim de sizlerden öğreneceğimiz mutlaka çok şey var. Kıyaslama ziyaretlerimizde kendi eksiklerimizi daha iyi görebiliyoruz. Bence bu karşılıklı ziyaretler, bu tarz çalışmalar gerçekten çok verimli ve çok önemli. Daha da sıklaştırarak sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Tarsus Belediyesi Kalite Koordinatörü Ender Horata da Nilüfer Belediyesi ile sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Horata, “Nilüfer Belediyesi’nin başarılarını hep böyle imrenerek, özenerek izledik. Şimdi sizler Avrupa’da bir süreç yaşadınız. Biz de sizin izinizden gidiyoruz. Siz başarı aldınız, inşallah biz de en az bir başarı alırız diye umuyoruz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Özel Kalem Müdür Pınar Yeşilçiçek ve İnsan Kaynakları Müdürü Bircan Uysal’ın da yer aldığı ziyaretin  ardından heyete Basın Toplantı Odası’nda Stratejik Planlama, Süreç Risk Yönetimi, Anket Uygulamaları, Tedarik Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Öneri Sistemi, EFQM Deneyimleri ve İyi Uygulama Örnekleri  konularında sunum yapıldı.