Nilüfer Şiir Kütüphanesi 4 yaşında

Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi, dördüncü yaşına girdi.

Sayısı 17 bine ulaşan, Türkçede yayımlanmış şiir ve çeviri şiir kitapları, şiir antolojileri, şiir inceleme ve araştırma kitapları, şiir ya da şair hakkında hazırlanmış tezler, şiir ve edebiyat dergileri, şair mektupları, şair el yazıları, ses ve video kayıtları ile çeşitli afişler, fotoğraflar, broşürler;  kısaca  şiire dair her tür bilgi belge ve malzemenin yer aldığı Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’nin  dördüncü yaşını Sesli Şiir Antolojisi ile kutladı

‘Kütüphaneler Haftası’nda düzenlenen etkinlikte 12 şair,  şiir tutkunları ile buluştu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen geceye katılanlar şairlerin şiirlerini kendi seslerinden dinledi. Şükrü Erbaş, Yusuf Alper, Asuman Susam, Eren Aysan, Mustafa Muharrem, Şeref Bilsel, Gökçenur Ç, Betül Dünder, Güney Özkılınç, Kadir Aydemir, Efe Duyan, D. Gülçin Erdem’in şiirlerine müzikleriyle Prusa Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşlik etti.

Büyük ilgi gören etkinliğin  sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Vekili Ferhat Yıldırım ile Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, şairlere günün anısına plaket ve çiçek verdi.