“Müfettiş” ayakta alkışlandı

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde Nikolay Gogol’un artık klasikleşmiş ölümsüz eseri  “Müfettiş” seyirci karşısına çıktı. Nikolay Gogol’un 1836’da yazdığı ve aynı tarihte ilk defa Rusya’da seyirci karşısına geçen ‘Müfettiş’ oyunu Tiyatro Kedi tarafından Nilüfer’de sahnelendi. Biletleri satışa çıktığı gün tükenen Müfettiş’e tiyatro tutkunları büyük ilgi gösterdi. Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen oyunda salon tıklım tıklımdı.

Oyunda başrol oynayan 87 yaşındaki duayen oyuncu Haldun Dormen, performansıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Yönetmenliğini Cenk Tunalı’nın üstlendiği oyunda rol alan Anıl Yülek, Hakan Altıner, Selda Özbek, Savaş Bayındır, Emre Büyükpınar, Barış Kıralioğlu, Tayfun Yılmaz, Burcu Akyürek, Caner Tör, Efe Yeşilay da seyirciden büyük alkış aldı.

Oyun, Çarlık Rusya’sında taşrada geçen bir öykü. Yüzyıllardır bürokraside bitmeyen yozlaşmış kirli ilişkiler, sahtekârlıklar ve insanların ikiyüzlülüğü, dönemin sosyal ve toplumsal konuların  çok iyi bir mizahi bir üslupla anlatıldığı oyun seyircilerin büyük beğenisini topladı. Oyunun sonunda izleyiciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Dormen: Nilüfer’de sahneye çıkmak çok keyifli

Müfettiş’te başrol oynayan usta oyunca Haldun Dormen, ilk defa sahne aldığı Nilüfer’de bulunmaktan çok keyif aldığını söyledi. Dormen, “Bursa seyircisine çok uzak değilim ama Nilüfer’e ilk defa geliyorum. Burada olmaktan hoşlandım çok medeni, uygar bir yer. Bu güzel salonda olmak çok keyifli oldu” dedi.

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’ne de övgülerde bulunan Dormen “Bizim ülkemizde tiyatro çok yüksek düzeyde bence. Tiyatroyu uluslararası seviyeye getirmek bence çok hoş bir şey. Nilüfer Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenlediği bu festivalle bunu iyi yapıyor, başarılı olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Altıner: Nilüfer’de kaliteli seyirci vardı

Müfettiş’in başarılı oyuncusu Hakan Altıner de Nilüfer’de sahneye çıkmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Son iki senedir gençlerin tiyatroya ilgisinin arttığına dikkat çeken Altıner, Nilüfer’de de bunu gözlemlediğini ve çok mutlu olduğunu belirtti. Altıner, “Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği böylesine iyi organize edilmiş bir festival gençlerin tiyatroya ilgi göstermesine büyük katkı sağlar. Salon tıklım tıklımdı. Salonun dolu olmasından öte kaliteli seyirci vardı. Seyircinin yerinde verdiği, doğru  reaksiyonlar güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.