haber

Nükleer karşıtı sergi Nilüfer’de

Bugüne kadar birçok amatör ve profesyonel sanatçıları ağırlayan Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi, bu kez belgeselci ve fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan’ın kişisel fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sinop ve çevre ilçelerinin tarihi ve turistik noktalarının fotoğraflarından oluşan ve yoğun ilgi gören ‘Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu Canım!’ adlı özel serginin açılışını Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç yaptı.

Özkılınç, “Sanatçımızın, duyarlılık oluşturma çabasıyla birçok kenti gezip sergiyi halkla buluşturmasını çok değerli bir çalışma olarak görüyorum. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına kendisini kutluyorum” dedi.

 

Sanatçı Volkan Atılgan da, “Bu sergiyle nükleer güç santrallerinin Türkiye’de bir enerji üretim biçimi olarak var olmaması adına çevre bilinci ve kamuoyu oluşturmayı amaçlıyorum. Nilüfer, 11. durağım. Desteklerini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Birbirinden özel fotoğrafların bulunduğu sergi 8 Nisan tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde izlenime açık kalacak.