‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başladı

İstihdama yönelik çok sayıda proje üreten, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak çeşitli meslek edindirme kursları ve eğitimler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu kez girişimci olmak isteyenler için eğitim düzenliyor.

Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak amacıyla Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen eğitimde katılımcılar, başarılı bir iş planının

nasıl yazıldığını öğrenecekler.

Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde Sevi Yumuk Tonak tarafından verilen eğitimlere iki grupta toplam 60 kişi katılıyor. 70 saat sürecek eğitim sonunda katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek.

Eğitim hakkında açıklamalarda bulunan Sevi Yumuk Tonak, “Katılımcılara, KOSGEB aracılığıyla bir işletme kurup, bu işletmenin KOSGEB’in vermiş olduğu desteklerden faydalanabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlatacağız. Sağlıklı bir işletme için olmazsa olmaz olan iş planını yazmayı öğreteceğiz. Katılımcılarla birlikte atölye çalışmaları yapacağız. Bir şirket kurulurken nelere dikkat edilmeli, şirketin ilerleme aşamasında karşılaşabilecekleri sıkıntıları ve bu durumda alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirme yapacağız. Pazarlama, üretim, yönetim ve finansal planlamanın nasıl yapılması gerektiğini, nakit akışlarının nasıl kontrol edileceği ve vergilendirme sistemleri hakkında da bilgi sahibi olacaklar” şeklinde konuştu.

KOSGEB eğitimi alan, şirketini açan girişimciler iş planı ile KOSGEB' e destek başvurusunda bulunabiliyorlar. Kurulda yapılan değerlendirme sonucunda şartları taşıyan girişimciye 50 bin liraya varan hibe, 100 bin liraya varan kredi desteği veriliyor.