Bozbey: Görükle’de gençlere yönelik yatırımlar artacak

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada Projesi kapsamında makamını bu hafta Görükle Mahallesi’ne taşıdı. Günün erken saatlerinde Görükle’ye giden Başkan Bozbey güne mahalleyi gezerek başladı. Vatandaşlarla sohbet eden Bozbey, esnafa hayırlı işler diledi. Başkan Bozbey daha sonra Başkan Burada karavanına geçerek vatandaşlarla görüştü.

Mahalle Muhtarı Harun Kızıl da Başkan Bozbey ile karavanında görüşerek mahallenin sorun ve taleplerini iletti. Kızıl, Başkan Bozbey’e kendilerine verdiği destek için çiçek vererek teşekkür etti. Nilüfer’in en genç nüfuslu mahallesinin Görükle olduğunu vurgulayan Muhtar Harun Kızıl, sosyal donatı alanlarının ve gençlere yönelik merkezlerin artırılması gerektiğini dile getirdi. Mahallede yol ve çöp sorunu kalmadığını kaydeden Kızıl, Nilüfer Belediyesi’nin sabahları yaptığı çorba dağıtımından üniversite öğrencilerinin çok memnun olduğunu belirtti.

Gençlik projeleri hız kazanacak

Görükle’nin sürekli büyüyen ve gelişen bir mahalle olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Görükle’nin nüfusunun yüzde 70’i gençlerden oluşuyor. 2009 yılından bu yana bize gelen, yol ve  tretuar taleplerini yerine getirdik. Şu anda Görükle’de yol, tretuvar sorunu kalmadı. Şimdi gençlere yönelik projeleri hayata geçireceğiz. Spor kenti bölgeye değer kattı. Üniversite Spor Festivali yaparak gençlerin sosyalleşmesi, kaynaşması ve ortak uzlaşı kültürünün gelişmesini sağlamak istiyoruz. Mahallemizde yeni kültürevi, spor salonu projeleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. Görükle Nilüfer’de yaşanabilecek merkezlerden biri. Nilüfer Belediyesi olarak bölge halkı ve gençlerimizin her türlü beklentisine cevap vereceğiz” dedi.

“Üniversiteler bilim yuvasıdır, siyaset yapma yeri değil”

Uludağ Üniversitesi’nin Nilüfer Belediyesi ile iş birliği projelerine sıcak bakmadığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Uludağ Üniversitesi ile geçmişte çok güzel işlere imza atmıştık. Mevcut yönetim iş birliği projelerine sıcak bakmıyor. Bisikletli ulaşım projemize yanıt alamadık. Çorba dağıtımına kampüs içerisinde izin verilmedi. Üniversite stadyumunu yenileyerek atletizm pisti de tasarlamak istiyoruz. Bu konuda üniversite planını yapmalı ve bize vermeli. Biz de bilim yuvasında bilime yakışır işlere imza atalım. Üniversiteler bilim yuvalarıdır, siyaset yapma yer değildir. Siyaset yapmak isteyenler ilgili alanlarda görev alsın. Bizim amacımız geleceğe sahip çıkmak ve ihtiyaçlarını karşılamak. Bütüncül hareket ve ortak akılla projeler geliştirilebilir” dedi.

“Bilim yuvasına ruhsatsız binalar yakışmıyor”

Uludağ Üniversitesi kampüsündeki binaların çoğunun ruhsatsız olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Kampüs içerisindeki binaların neredeyse tamamı 1999 öncesi yapılmış. Çoğu ruhsatsız binalar. Bunların bir an önce yenilenmesi ve ruhsata bağlanması gerekir. Bilim yuvasına ruhsatsız binalar yakışmıyor. Üniversite yönetimleri bilimin doğrultusunda hareket etmeli” diye konuştu.