Nilüfer’de tiyatro rüzgârı esmeye devam ediyor

5. Nilüfer Tiyatro Festivali sanat ve kültür yolculuğuna devam ediyor. Tiyatro tutkunları festival aracılığıyla birbirinden iyi oyunları izleme şansı buluyor. Festival kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Gergedan isimli oyunla sanatseverlerin karşısına çıktı. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sergilenen oyuna ilgi büyüktü. E. Ionesco’nun yazdığı Hasan Anamur’un çevirdiği oyunu Barış Erdenk yönetiyor. Oyun, bireysel özgürlüğü ve özgürlüğü olmayan, kalıpların arkasına sığınarak varoluşuna bir anlam yüklemeye çalışan modern insanın çaresizliğini anlatıyor.

İzleyicilerin ayakta alkışladığı Gergedan’ın oyuncularından Mete Ayhan, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği festivalin çok kaliteli oyunlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Ayhan “Eskişehir'de işlerim yoğun olmasa aslında bütün oyunları gelip izlemek isterdim. Çok iyi bir festival olmuş ve kaliteli olmuş. Senelerdir de bu kaliteyle devam ediyor” dedi. Nilüfer’de izleyici karşısına çıkmanın da keyif verdiğini belirten Ayhan, “Nilüfer'deki seyircilerle bir söyleşi yaptık, çok hoştu. Her kesimden farklı insanlar aynı duyguya kapılmışlar. Bu da başarılı olduğunu gösteriyor, biz de çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.