Gençler Voleybol Şampiyonası şenlik havasında gerçekleşti

Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, Gençler Voleybol Şampiyonası’na sahne oldu. Nilüfer Belediyespor Tesisleri,  Üçevler Ek Salon’da gerçekleşen müsabakalar centilmenlik içinde geçti. 28 okulun katıldığı Genç Kızlar kategorisinin finalinde Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çağdaş Öncü Okulları karşı karşıya geldi. Maçı 2-0 kazanan Çağdaş Öncü Okulları şampiyon oldu. Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ikinci olduğu müsabakalarda Özel Kültür Okulları üçüncü, Özel Tan Lisesi de dördüncü oldu.

13 takımın katıldığı Genç Erkekler kategorisinin finalinde M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi ile karşılaştı. Coşku içinde gerçekleşen maçı M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı kazandı.  Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nin ikinci olduğu müsabakalarda Birey Okulları üçüncü, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Şampiyonlara kupa ve madalyalarını Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık verdi. Sporun birleştirici gücünün önemine vurgu yapan Karamık, “Gençlerimizi spor yaparken, spor alanlarında gördüğümüzde bizler çok mutlu oluyoruz.  Çünkü gençliğimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en önemli aracı spor. Sizlerin sadece sportif hayatınıza değil, fiziksel ve ruhsal sağlığınıza da katkı koyan eğitimci ve idarecilerinizi kutluyorum” dedi.