Nilüfer’de kadınlara yönelik eğitimler artıyor

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İş ve Meslek Edindirme Bürosu ile Uludağ Soroptimist Kulübü işbirliğiyle kadınların istihdamını artıracak yeni bir eğitim daha başlatıldı. BESOB’un da katkılarıyla  Nilüfer’de Komandatura (Tamir Terziciliği) Eğitimi start aldı. Kalıcı makyaj, girişimcilik ve bebek bakıcılığı kurslarının ardından açılan yeni kurs, BESOB İşletmeler Üssü’nde düzenleniyor. 30 gün sürecek kurs sonunda eğitime katılanlara istihdam konusunda da yardım sağlanacak.

Kursiyerleri eğitimin ilk gününde ziyaret eden Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Günay, katılımcıları kutladı. Günay, “Kadınların sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için farklı projeler ürettik. Halk Eğitim Merkezi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yıllardır iş birliği yaptık ve bu işbirliğine devam ediyoruz. Bu eğitime katılan kadınlar, aldıkları belge sayesinde iş sahibi olabilecekler. Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim kurslarımız devam edecek’ şeklinde konuştu.

Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar da kadınlara yönelik işbirliği projelerine gereken desteği her zaman vereceklerini kaydederek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine teşekkür etti.